Portal 072info

Pravilo 2-2-2: Ovako ljubavne veze ne mogu da propadnu

Da li ste nekad čuli za 2-2-2 pravilo? Niste? Onda svakako nastavite da čitate, jer može da poboljša vašu vezu.

Nije baš jednostavno stalno održavati vezu uzbudljivom, zanimljivom, napetom… Stres na poslu, svakodnevni izazovi, umor, nervoza… Sve se to polako prikrada i nagriza ljubavnu vezu.

Međutim, možemo uspješno da se odbranimo koristeći ovu jednostavnu strategiju!

1. Svake druge nedjelje parovi moraju svjesno da odvoje vrijeme jedno za drugoga i to na odgovarajući način “proslave”. Svejedno je da li se radi o romantičnoj večeri, možda nekom zalogaju u dvoje u lokalnom bifeu ili zajedničkom kuhanju, večera za dvoje je odlična ideja. Tako ćete zadovoljiti čulo ukusa, ali, što je najvažnije, raditi nešto zajedno! Osim toga, takvo druženje otvara vam dovoljno prostora za razgovor i intimnost.

2. Svaka dva mjeseca na programu treba biti veća “pauza”. Vrijeme je za promjenu tapeta! OK, možda radije odlazak u obližnju banju, izlet u neki grad, romantičan vikend na selu ili nešto slično, važno je da ste sami, da se družite, da se podsjetite na sve ljepote veze i podijelite to između sebe.

3. Svake dvije godine zajednički višednevni odmor obavezno trebate da uvrstite u vaš kalendar zajedničkih aktivnosti i da ga sprovedete u djelo. I opet je važno da ne putujete s grupom prijatelja ili porodicom, već samo vas dvoje!

Avaz.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box