Portal 072info

Pravilo koje otkriva stoji li vam bolje kratka ili duga kosa

Ne trebate tražiti miđljenje frizera, niti provesti sate u istraživanju na internetskim frizerskim stranicama ako želite skratiti kosu. Dovoljno je posegnuti za običnom olovkom i linijarom.

Linijar položite okomito s vratom ispod uha, a ispod brade vodoravno stavite običnu olovku. Ako je udaljenost između uha i brade veća od 5,7 centimetara osoba ste kojoj bolje stoji duža kosa. Ako je udaljenost između ove dvije tačke lica 5,7 centimetara ili manje, osoba ste kojoj bolje stoji kratka kosa.

– Sve je stvar uglova. Ovo je pravilo osmislio John Frieda nakon što je detaljno proučavao lica slavnih klijentica. Ono je najbolji vodič za frizere da svojim klijentima podare najbolju moguću frizuru koja će laskati njihovom obliku lica, tvrdi Giles Robinson iz firme “Color Wow” specijalizirane za proizvode za kosu.

Pravilo od 5,7 centimetara najbolje se može provjeriti na slavnim damama iz svijeta javnog života.

61081471-halle-berry-sarah-jessica-parker-spl-afp-frizure

Halle Berry i Audrey Hepburn, na primjer, pripadaju klubu onih čija je udaljenost između brade i vrata ispod 5,7 centimetara, dok su Kim Kardashian i Sarah Jessica Parker u “suparničkim” taborima.

Podijelite članak