Portal 072info

Pravo vrijeme za udaju je…

Novo istraživanje koje je rađeno na uzorku koji su sačinjavale 633 visokoobrazovane žene pokazalo je da su one žene koje imaju stabilne brakove prije vjenčanja bile sa partnerom u prosjeku oko dvije i po godine. Duže veze prije vjenčanja su dobre jer par ima prilike da se bolje upozna i prođe kroz neke stvari koje ih očekuju kasnije u braku.

Ono što je vrlo važno za prevazilaženje konfliktnih situacija jeste uspješna komunikacija.

Međutim, iako postoje činjenice koje ukazuju da je 25 mjeseci veze dovoljno da se upozna partner i dovoljno da se odlučite da živite sa njim ili da se udate za njega, ipak na to mogu da utiču i individualni faktori. Ovo vrijeme je samo neka srednja granica koja će vam pružiti priliku da upoznate nekog malo bolje.

Na kraju, godine provedene sa partnerom i nisu toliko bitan faktor, bitniji je način komunikacije u vezi i obostrano zadovoljstvo, jer kada zaljubljenost prođe, ono što održi partnere jeste dobra komunikacija i poštovanje.

Neophodno je i da prije braka riješite važna pitanja koja se odnose na djecu, religiju, kućne ljubimce, stil života, a najvažnije je da li se osjećate sretno kada ste zajedno.

Ipak, većina nas poznaje poneki par koji je bio u vezi samo dva mjeseca, a onda su se vjenčali i prezadovoljni su time kako žive, a ima i onih koji su bili u vezi dugo, ali su se na kraju ipak rastali.

b92.net

Podijelite članak