Pravoslavna crkva upozorila građane: Lažni monah prikuplja novac po BiH

Screenshot 4 11
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Eparhija zahumsko-hercegovačka i primorska Srpske pravoslavne crkve izdala je saopćenje u kojem upozorava da trenutno Trebinjem i ostatkom Hercegovine ordinira osoba koja se predstavlja kao lažni monah.

Kako su naveli iz Eparhije, osoba se predstavlja kao svetogorski monah te pokušava prikupiti novčana sredstva i druge koristi.

“Proteklih dana osoba koja se u širem okruženju najčešće predstavlja kao svetogorski monah primijećena je i na području Trebinja i Hercegovine, gdje također lažnim predstavljanjem, dovodeći ljude u zabludu i simulirajući duhovne darove, nastoji prikupiti novčana sredstva i druge koristi”, upozorili su iz Eparhije.

Također, potvrđeno je kako osoba koja se predstavlja kao svetogorski monah ne pripada Eparhiji zahumsko-hercegovačkoj i primorskoj.

“Povodom toga, obavještavamo vas da ova osoba ne pripada Eparhiji zahumsko-hercegovačkoj i primorskoj, a koliko je poznato, uopće ni kliru naše Crkve, pa ni tvrdnje, povodi, ni savjeti, na osnovu kojih nastoji ostvariti korist, nemaju nikakve veze s djelatnostima Crkve. Stoga, uz nenasilno obraćanje i hrišćanski odnos, svaki vaš eventualni vid pomoći prema ovog čovjeku neka ne bude iz naivnosti i zbog obmanutosti, nego iz milosrđa, sažaljenja i ljubavi”, saopćeno je iz Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske.

GODISNJICA
MARKETING