Portal 072info

PRED HILJADAMA SIMPATIZERA: SDA Zenica održala centralni skup (FOTO/VIDEO)

IZBORI – PROMO 2016 –  Na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici, pred hiljadama simpatizera i građana, večeras je održan centralni predizborni skup Stranke demokratske akcije (SDA) na kojem su predstavljeni kandidati za Gradsko vijeće i kandidat koalicije SDA-SBB za gradonačelnika.

ŠIŠIĆ: SVJESNI SMO ODGOVORNOSTI

Brojnim simpatizerima prvo se obratio Ibrahim Šišić, predsjednik GO SDA Zenica, koji je poručio građanima da su krajnje iskreni te da su poslušali glas naroda i za gradonačelnika izabrali Naidina Ahmetspahića, mladog čovjeka bez mrlje u svojoj karijeri.

batch_ads_7247

– Svjesni smo da SDA ima svojih slabosti ali i uspona, loših i dobrih poteza. Itekako smo svjesni da samo svojim obrazom, imenom i ljudskim kvalitetama imamo pravo tražiti vašu podršku – rekao je, između ostalog, Šišić koji je podsjetio prisutne na značaj formiranja SDA.

Zatim se simpatizerima obratio i Spahija Kozlić, nosilac liste za Gradsko vijeće, koji je u svom govoru kazao da ima čast stajati na čelu najbolje političke reprezentacije.

Spahija Kozlic SDA ZENICAKOZLIĆ: ČAST JE BITI NA ČELU NAJBOLJE POLITIČKE REPREZENTACIJE

– Za riječ koju večeras izgovaramo mi i odgovaramo. Ova riječ koju večeras izričemo ima svoju povijest. To je povijest osamostaljenja, odbrane i rekonstrukcije te izgradnje BiH. Ona traje četvrt stoljeća, odnosno, punih 26 godina. Čvrsto stojima iza svega što večeras kažemo. Čast mi je i veliko zadovoljstvo što stojim na čelu najbolje političke reprezentacije pred predstojeće lokalne izbore – kazao je Kozlić.

GALIJAŠEVIĆ: NAPRAVIMO JOŠ LJEPŠU ZENICU

Miralem Galijasevic SDA ZENICANa centralnom skupu kratko se, sa vrlo jasnom porukom građanima, obratio i Miralem Galijašević, premijer Vlade ZDK koji je pozvao Zeničane da zajedno naprave još ljepšu Zenicu.

– Dajte nam snagu da nastavmo dalje kako bi učinili Zenicu gradom za još ljepše življenje, rad i atraktivniju za investiranje – rekao je Galijašević.

Poseban vizuelni efekat uslijedio je kada je voditeljski par najavio Naidina Ahmetspahića, zajedničkog kandidata SDA-SBB za gradonačelnika Zenice, koji je kazao da se Zenicom ne može vladati lažima i podvalama nego kvalitetnim idejama.

AHMETSPAHIĆ: ZENICOM SE NE MOŽE VLADATI LAŽIMA I PODVALAMA

Naidin Ahmetspahic SDA ZENICA– Hvala vam što se pokazali da se Zenicom ne može vladati lažima i podvalama, nego isključivo kvalitetnim idejama i dobrim programima. Drugi kažu da vole Zenicu i da im je u srcu. Međutim, Zenica se voli cijela ili nikako. Zenica koju mi volimo je Zenica Čaršijske džamije ali i pravoslavne i katoličke crkve – kazao je, između ostalog, Ahmetspahić.

Zatim je uslijedilo obraćanje Bakira Izetbegovića, lidera SDA i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, koji je pružio punu podršku kandidatu SDA-SBB za gradonačelnika.

IZETBEGOVIĆ: NAIDIN SE NIJE GRABIO ZA VLAST

Bakir Izetbegović SDA– Vi najbolje znate zašto ćete masovno 2. oktobra glasati za Naidina. Ja ću samo kratko kazati ono što najbolje govori o njemu. On se nije grabio za vlast. Njega je trebalo ubjeđivati da prihvati kandidaturu jer zna da vlast nije privilegija nego teret –  rekao je Izetbegović.

Još je podsjetio kako je rahmetli Husein Smajlović bio najbolji načelnik u BiH, ali i jedan od najboljih kadrova u SDA. Obraćanje javnosti na skupu u Zenici iskoristio je da posebno pozdravi Fahrudina Radončića, ističući da je njegova odluka u vezi sa ulaskom u koaliciju mudar čin koji će okupiti Bošnjake.

Potom je prisutne simpatizere i građane Zenice u zabavnom dijelu programa svojiom jedinstvenim interpretacijama oduševila Hanka Paldum a potom i Al’Dino.

Kako je to izgledalo na Trgu Alije Izetbegovića, pogledajte u videoprilogu i fotogaleriji?!

 

[Galleries 843 not found]

Podijelite članak

Počitajte još

U Zenici nezdrav zrak, građani se guše u smogu

072info

Zlatan Karić nastupom oduševio posjetioce “Studengrada”

072info

Zenica: Nastupom Sameda & Revoltapočeo drugi dan Studengrada

072info

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box