Portal 072info

Pred odlučujuće bitke za EURO: Navijačima BiH i do 3.000 ulaznica za meč na Kipru

GSP STADION NIKOZIJA - FAKTOR.BA

Fudbalska A-reprezentacija Bosne i Hercegovine imat će podršku i u posljednjoj gostujućoj utakmici u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine koju će odigrati 13. oktobra u Nikoziji protiv Kipra.

Kao što nalažu propisi, domaćin će za naše navijače osigurati 1.000 ulaznica. Oni će biti smješteni na dijelu tribine iza gola, ali su Kiprani raspoloženi da nam ustupe kompletnu tribinu koja je kapaciteta oko 3.000 mjesta. U susretima protiv Belgije i Velsa nisu imali pun stadion, jer interesovanje za reprezentaciju na Kipru i nije pretjerano veliko. Na utakmici protiv Izraela goste je bodrilo između četiri i pet hiljada navijača, koji su bili raspoređeni i na ostalim tribinama, tako da ni naši navijači neće imati problema da dođu do ulaznica – kazao je za Faktor.ba sekretar stručnog štaba A-reprezentacije Elmir Pilav, koji je boravio u Nikoziji i s domaćinima dogovarao detalje gostovanja, piše Faktor.

Još je nepoznato u kojem hotelu će odsjesti Zmajevi, ali je definitivno da će njihova baza biti u Nikoziji.

Imamo nekoliko hotela u opticaju i vjerujem da ćemo izabrati najbolje rješenje. Svi su od stadiona udaljeni deset do petnaest minuta vožnje, tako da to neće predstavljati problem – naglasio je Pilav, objasnivši da će reprezentacija na Kipar putovati dva dana prije utakmice:

Putovat ćemo čarterom, a sletjet ćemo na aerodrom u Larnaku, odakle nam slijedi jednosatna vožnja autobusom do Nikozije. No, sve je autoput, imat ćemo policijsku pratnji. Najveći problem za naše reprezentativce u Nikoziji mogla bi predstavljati velika vrućina, te loš travnjak GPS stadiona.

Tri dana prije utakmice na Kipru bh. tim će u Zenici ugostiti Vels i tražiti pobjedu koja bi nas ostavila u igri za plasman u baraž za EP u Francusku.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box