Portal 072info

PRED UTAKMICU SA RK MAGLAJOM Čelik pun problema i povreda

U subotu, 1. oktobra, u 18 sati u Gradskoj areni Zenica rukometaši Čelika dočekuju odličnu ekipu RK Maglaja u okviru četvrtog kola Premijer lige BiH.

– Radimo odlično, treniramo dva puta dnevno, ali imamo milion problema! Mladi reprezentativac U-21 BiH reprezentacije Ranko Božić je ,,zaradio” povredu ramena u utakmici u Banja Luci protiv RK Borca prethodne subote i prema nalazu ljekara biće van terena oko 1,5 mjesec. Marko Pandžić i Almir Balaš ne treniriju i pod ljekarskom su terapijom i tretmanom fizioterapeuta zbog bolova u leđima. Golman Enes Sirčo koji je imao jaku gripu još se nije potpuno oporavio. Jednostavno rečeno, potpuno smo desetkovani, ali to što ima zdravih igrača moraće dobro zapeti jer mi u Zenici moramo pobijediti RK Maglaja! –– kaže Bojan Crnomarković, šef stručnog štaba RK Čelika.

Ako se svemu gornjem doda činjenica da je Amar Kobilica dobio posao u policiji i da više neće igrati rukomet, dobija se potpuna slika trenutong igračkog kadra  u RK Čeliku.

– Ima nas koliko nas ima! Moramo ”pregaziti” Maglaja – kaže kapiten i najbolji igrač RK Čelika Aldin Begagić, a s njim se slaže i Almir Balaš, koji ističe:

– Bez obzira na povredu ”stisniću zube” i zajedno sa saigračima ću dati sveod sebe da tri važna boda ostanu u Zenici!

Uprava i rukometaši Čelika pozivaju ljubitelje rukometa: DOĐITE U SUBOTU 1. OKTOBRA U 18 SATI U GRADSKU ARENU ZENICA I PODRŽITE NAS!

Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice "Sport Plus"
Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice “Sport Plus”
Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box