Predivna priča iz BiH: Nakon slučajnog susreta u sedmoj deceniji stali na ludi kamen

Da za ljubav zaista nikada nije kasno, pokazuje i ova priča iz Bosne i Hercegovine, koja dolazi baš za Valentinovo. 

Dvoje ljudi odlučili su da u sedmoj deceniji samački život zamijene zajedničkim i krunišu brakom. Zajedno imaju blizu 140 godina.

Dubrovčanka Ika Marić (68) i njen partner Risto Čičković (69) iz Trebinja vjenčali su se u Sabornom hramu, a veselje će biti organizovano u jednom trebinjskom restoranu. 

Upoznali su se u Trebinju nakon što je Ika otišla u penziju i počela češče da posjećuju jug Hercegovine, gdje joj je sestra bila udata, piše Srpskainfo.

Prije dvije godine se doselila u Trebinje, a prvi susret s Ristom je bio u jednom trebinjskom kafiću.

Slučajan susret i razgovori o životu, sudbinama za njih nije bio dovoljan, razmijenili su brojeve telefona i počeli se češće viđati, a prije tri mjeseca su odlučili da se vjenčaju i počnu zajednički život.

„Odlučila sam se da živim u Trebinju, jer je mnogo mirnije nego u Dubrovniku. Imam dvoje djece i petoro unučadi“, ispričala je Ika.

Kod Rista ju je privuklo to što je shvatila da još ima džentlmena, jer je, kada ga je prvi put pozvala na ručak, došao s cvijećem, pogačom koju je sam napravio i sokom od nara.

A Risto? On je priznao da se, kada je prvi put popio kafu koju je Ika napravila, po hercegovačkom običaju našalio da pravi dobru kafu i da bi se mogla udati.

„Tada nije komentarisala, a kada sam sljedeći dan došao na ručak ponovo sam uradio isto, rekao da dobro pravi jelo i da bi se mogla udati. Upitala je za koga, rekao sam za mene. Pozitivan odgovor sam dobio nakon nekoliko dana“, kazao je Risto.

Na svadbu je pozvano oko 50 svatova. Kuma je iz Dubrovnika. Priprema se toaleta i odijelo, a večeras povodom Svetog Trifuna i Valentinova, mladoženja će izabranicu odvesti na večeru u jedan restoran.

Prethodni članakIstraživanje: Nezaposlenost ponekad ljude učini sretnijima
Sljedeći članakNedolazak većine (SDA, A-SDA i SBB) onemogućio održavanje hitne sjednice GV Zenica (VIDEO)