Portal 072info

Prednosti i mane neobaveznog seksa!

Ako mislite da je ljubavna avantura, bez obaveza, loša za vaše psihoseksualno zdravlje, ili se kosi sa vašim moralnim normama, razmislite još jednom. Otkrivamo vam prednosti, ali i mane ljubavnih avantura.

Ako često propuštate prilike za seks za jednu noć i pitate se da li bi trebalo da ih iskoristite, možda je pravo vrijeme da se upustite u avanturu.

Donosimo vam sve pozitivne i negativne strane kres-šema.

Prednosti:

BEZ OBAVEZA

Bilo da ste željni malo pažnje i nežnosti jer se prošle veze jedva sjećate, ili da jednostavno želite da se zabavite, ljubavna avantura je prava stvar za vas. Bitno je samo da odmah definišete stvari i pridržavate se toga. Uživajte u ljubavi bez obaveza dok traje!

ZABAVA I OPUŠTENOST

Prednost avanture je ta što nema pritiska ni sa jedne strane. Možete se dopisivati, ljubakati, seksati, smijati, zabavljati na hiljadu i jedan način, bez zamjerki, obaveza i ljubavne drame.

RAZVIJATE SKLONOST KA AVANTURAMA

I pritom ne mislimo samo na onu ljubavnu, jer dok ona traje, nema te avanture na koju nećete biti spremni. Vožnja balonom, istraživanje skrivenih mjesta, i ko zna šta sve ne. Kada znamo da nam vrijeme ističe, spremni smo da ga iskoristimo maksimalno dobro!

GOMILA LEPIH USPOMENA, BEZ OSEĆANJA KRIVICE

Naravno da ćete se sa smiješkom na licu sjećati flerta uz piće ili stiskanja na plesnom podijumu, smucanja po romantičnim parkovima, osjećanja bezbrižnosti i leptirića u stomaku. Bićete sretni što se to dogodilo. Iako je bilo kratko, bilo je itekako slatko!

Mane:

POVRŠAN ODNOS

Budući da ste oboje svjesni da neće potrajati, sve one lijepe emocije koje se razviju s vremenom i osjećanje bliskosti i povezanosti slobodno možete zaboraviti. Iz tog razloga vam avantura može biti uzbudljiva, ali pomalo površna i isprazna.

ZABORAVLJANJE NA OBAVEZE

Ako se upustite u prolaznu avanturu, svaki sekund ćete htjeti da iskoriste najbolje što možete, i to je u redu. Sve dok zbog avanture ne počne da ispašta vaš posao, prijateljstva, porodični odnosi i sve ostalo u vašem životu.

OPASNOST OD SLOMLJENOG SRCA

Vrlo lako se može dogoditi da strast i jaku fizičku privlačnost razvijete u nešto više. U romantičnim situacijama je jako teško odvojiti mozak od srca. Možda baš kada bi trebalo da se rastanete, shvatite da ste ludo zaljubljeni u njega i da će vam se srce slomiti u hiljadu komadića iste sekunde kada on ode, piše Cosmopolitan.

Mojportal

Podijelite članak