Portal 072info

Prednovogodišnji bazar kreativaca u Zenici (FOTO)

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Jedan od dosad najvećih zeničkih pretprazničnih sajmova kreativaca/ki biće održan je dans u holu shopping centra „Džananović“ na Kamberovića polju u centru Zenice. Sajam je organizovao udruženje građana „Naš most“ Zenica u saradnji sa shopping centrom „Džananović“.

Cilj bazara je bio predstavljanje unikatnih ručnih radova osoba treće životne dobi i mlađih kreativaca/ki iz cijele BiH, kao i popularizacija različitih vidova kreativnog rada kao važnog elementa za očuvanje mentalnog zdravlja, pogotovo osoba treće životne dobi, koje često pate zbog usamljenosti i žive na ivici siromaštva.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Na bazaru su učestvovali preko trideset hobby art umjetnika/ca iz Zenice, Zavidovića, Kaknja, Sarajeva i Visokog koji su predsttavili sa svojim ručno izrađenim nakitom, odjevnim predmetima, slikama, suvenirima, poklon kutijama, svijećnjacima, i drugim poklon predmetima napravljenim različitim kreativnim tehnikama.

Bazar je bio održan tokom cijelog dana od 8.00 do 21.00  sati.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Udruženje „Naš most“ Zenica okupolja lokalne umjetnike/ce treće životne dobi s ciljem promovisanja umjetnosti kao sredstva za društveno uključivanje ranjivih društvenih grupa. Tim od šest slikara/ica amatera/ica volonterski vodi umjetničku galeriju u centru Zenice , koja posjeduje stalnu umjetničku zbirku radova preko 30 slikara/ica iz cijele BiH, pretežno osoba starije životne dobi. Većina članova/ica udruženja slikanjem se počela baviti u poznim godinama života.

U galeriji udruženja organizuju se izložbe, umjetničke kolonije i umjetničke radionice za marginalizovane društvene grupe kao što su djeca i mladi s teškoćama u razvoju, osobe sa senzornim i fizičkim invaliditetom, penzioneri/ke, itd.activezenica.com

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME