Portal 072info

Predsjedavajuća Gradskog vijeća: Kasumović zabranio prisustvo nenajavljenih novinara

Nakon što je danas novinarima brojnih redakcija sa sjedištem u Zenici uskraćeno pravo da prate sjednicu Gradskog vijeća (GV), uz objašnjenje da su se trebali najaviti iako ih niko o tome nije obavijestio, oglasila se i Diana Bešić, predsjedavajuća Vijeća. 

Prema njenim riječima, kao predsjedavajuća, na što ima poslovničko pravo, uputila je pozive medijima da prisustvuju 43. sjednici. 

– Obavijestila sam o tome i Stručnu službu GV u večernjim satima, kao što je to bila praksa i ranije. Međutim, obaviještena sam da predstavnici medija ne mogu prisustvovati sjednici jer sam kasno obavijestila Stručnu službu GV, na što me Poslovnik i ne obavezuje – govori Bešić. 

Dodaje da je, budući da zgradom Gradske uprave upravlja gradonačelnik Fuad Kasumović, on zabranio da sjednici prisustvuje bilo ko nenajavljen Stručnoj službi GV. 

– Uz iskreno izvinjenje predstavnicima medija i građanima Zenice, ubuduće ću pokušati da spriječim ovako neugodne situacije slanjem poziva nekoliko dana ranije – kaže Bešić. 

Podsjetimo, današnjoj sjednici mogli su prisustvovati samo pojedini predstavnici medija, bliski Gradskoj upravi, koji su jedini, gle čuda, znali da je najednom potrebno najaviti dolazak i praćenje sjednice. 

Inače, ova praksa ponekad se provodila za vrijeme Gorana Bulajića kao predsjedavajućeg, koja je potpuno prekinuta njegovom smjenom. 

AVAZ – D. PAŠALIĆ

Podijelite članak
  • 33
    Shares

Počitajte još

Grad Zenica u kontinuitetu gradi i obnavlja dječija igrališta

072info

Borba za gradonačelnika Zenice, iako su izbori iduće godine, davno počela

072info

Grad Zenica od Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ZDK traži što skorije uspostavljanje Registra pasa

072info

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box