33DCFD24 E79A 4787 BB95 971A7BFECB23
AUTOR: P.D.
DATUM: stu 25, 2021 @ 11:35
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
FIXGEHALT

„Našoj dragoj domovini Bosni i Hercegovini i svim njenim narodima i građanima čestitam 25. novembar, Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

NER FIT

Na današnji dan, prije sedam decenija, ZAVNOBiH na svom Prvom zasjedanju udario je temelje današnje države Bosne i Hercegovine.

Na temeljima ZAVNOBiH-a naglašena je odlučnost naroda Bosne da muslimanska, srpska i hrvatska, bude zbratimljena zajednica u kojoj će biti osigurana puna ravnopravnost svih Srba, Muslimana i Hrvata“.

Članovi ZAVNOBiH-a čak i u jeku Drugog svjetskog rata, imali više osjećaja i razumijevanja nad višestoljetnom historijom, kulturom i tradicijom naše zemlje.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Niti jedna grupa pojedinačno ne može graditi državu Bosnu i Hercegovinu i izvesti je na put napretka i sigurnosti, to možemo samo zajedno, to je čak i jedinstvenost naše Domovine.

Samo zajedno, ujedinjenim snagama, uz poštivanje drugih i drugačijih, i sa iskrenim namjerama, možemo graditi našu državu Bosnu i Hercegovinu. Svi narodi u ovoj zemlji morali bi biti svjesni toga.

Stoga, ne bježimo od svojih nacionalnih odrednica, ali ne činimo nepravdu sebi i drugima.

Budimo ti koji će našu državu Bosnu i Hercegovinu povesti putem napretka, stabilnosti i sigurnosti.

ZAVNOBiH-a i njegovih poruka se moramo prisjećati stalno; iz njega učiti i u tom duhu nastaviti izgrađivati ovaj lijepi, jedini nam dom, kojeg zovemo Bosna i Hercegovina“.

SRETAN DAN DRŽAVNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE. Mirza Husetić, presjedavajući GV Zenica

LIDER