Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović glasao u Zenici

dz 9
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović glasao je jutros na Lokalnim izborima, na glasačkom mjestu u Osnovnoj školi „Musa Ćazim Ćatić“ u Zenici.

Džaferović je na biračko mjesto stigao već oko 07.30 sati te istakao da su „svaki izbori jako bitni i jako važni“. 

– Želim da i ovi izbori proteknu u fer i korektnoj atmosferi, jer održavanje izbora u takvoj atmosferi važno je za svaku državu, za procjenu njenog demokratskog kapaciteta. Pozivam građane da izađu u što je moguće većem broju na izbore.

ČITAJ JOŠ:  Zabava za najmlađe uz Mravku Travku, fantastičan koncert Kamernog simfonijskog orkestra

Želim da se to tako dogodi te da izborna volja građana bude potpuno vjerno iskazana kroz izborne rezultate – poručio je Džaferović. 

Napomenuo je da se ovogodišnji Lokalni izbori održavaju u otežanim uslovima zbog teške epidemiološke situacije, a zbog epidemije koronavirusa, ali i sa „mjesec dana zakašnjenja i nakon brojnih blokada, koje smo uspjeli da prevladamo“.

– Evo, došli smo u situaciju da se građani mogu izjasniti za lokalni nivo vlasti. Pozivam sve građane i izbornu administraciju da se striktno pridržavaju epidemioloških mjera, kako bismo, evo, i ove izbore održali bez ikakvih problema- kazao je Džaferović.

ČITAJ JOŠ:  Užas u Izjumu nakon povlačenja Rusa: Otkriveni novi dokazi o mučenjima i ubistvima

Fena

GODISNJICA
MARKETING