Screenshot 3 38
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
Kurbani 2021

U Memorijalni centar Srebrenica – Potočari je pristigao i predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, a Majke Srebrenice uručile su mu “Cvijet Srebrenice”. Đukanović je u Potočare, na obilježavanje godišnjice genocida u Srebrenici pristigao bez velike pompe za razliku od potpredsjednika vlade ove države Dritana Abazovića.

Pri dolasku dočekao ga je direktor Memorijalnog centra Emir Suljagić i predsjednik Skupštine Opštine Srebrenica Ćamil Duraković.

Đukanovića dočekao direktor Memorijalnog centra (Foto: D. S./Klix.ba)
Đukanovića dočekao direktor Memorijalnog centra (Foto: D. S./Klix.ba)

On je rekao da je svojim dolaskom staje u odbranu civilizacijskih vrijednosti:

“Obaveza je pokloniti se žrtvama, a u ovom vremenu nije manje važno i podsjetiti da svi moramo biti odgovorni zbog nesprečavanja pokušaja revizije, relativiziranja zločina”, naveo je on.

Milo Đukanović (Foto: D. S./Klix.ba)
Milo Đukanović (Foto: D. S./Klix.ba)

Prošle godine Đukanović se na komemoraciji obratio videoporukom s obzirom na pandemiju koronavirusa i nemogućnost dolaska, a ove godine će u ime Crne Gore se obraiti predsjedavajući Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić. Odaju počast žrtvamaDelegacija iz Crne Gore stigla u Potočare, donijeli Rezoluciju o genocidu u Srebrenici

Iz Crne Gore je stigla brojna delegacija, pa je tako stigao i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović, predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović, poslanici u Skupštini Kenana Strujić Harbić i Amer Smailović, kao i 60 članova Foruma mladih BS.