Predsjednik FBiH Marinko Čavara čestitao Kasumoviću na pobjedi!

Čavara Kasumović

Marinko Čavara, predsjednik Federacije BiH, čestitao je Fuadu Kasumoviću na apsolutnoj pobjedi u utrci za gradonačelnika Zenice na održanim Lokalnim izborima 2020. godine.

Kako je poručio, povjerenje koje je dobio Kasumović obavezuje ga da u predstojećem mandatu bude odgovaran u radu i odlučan u donošenju odluka koje će doprinijeti razvoju grada i rješavnaju problema cijele lokalne zajednice.

-Nadam se kako ste već svojim programom prepoznali da je od nemjerljive važnosti raditi na dobrobiti cijele zajednice i praviti grabre iskorake koji će donijeti pozitivne društvene promjene. Vjerujem kako je saradnja svih razina iznimno bitan element za kvalitetno rješavanje društvenih promjena, stoga Vas pozivam na saradnju u zajedničkom djelovanju u stvaranju boljeg stanja u Vašem gradu, Federaciji BiH i Bosni i Hercegovini, te napretku BiH – napisao je, između ostalog, Čavara.

Kasumović se zahvalio Čavari na upućenim čestitkama, kazavši kako povjerenje građana koje su mu ukazali 2016. godine nije iznevjerio.

-Radio sam na unaprijeđenju infrastrukture, Grad Zenica podržao je kao nikada ranije privrednike, poljoprivrednike, studente, penzionere, učenike, sportiste i sva udruženja. Bez marke zaduženja, istovremeno vraćajući preko 22 miliona duga ranije vlasti, pokrenuli smo kapitalne projekte za Grad…. Zahvaljujući rekordnoj podršci Zeničanki i Zeničana, meni i vijećnicima Zeničke inicijative Kasumović Fuad, kao i drugim prozenički orijentisanim strankama i pojedincima, u naredne četiri godine uradit ćemo još više! – poručio je Kasumović.

Podsjetimo, Kasumović je ostvario historijski rezultat na proteklim izborima ostvarivši oko 33.000 glasova građana, a što je više glasova nego je osvojio dugogodišnji SDA načelnik rahmetli Husejin Smajlović. Inače, ostvareni rezultat Kasumovića, procentualno, najveći je od svih kandidata za gradonačelnika u BiH.

Prethodni članakKoji nogometaš je najpretraživaniji na Googleu u 2020. godini?
Sljedeći članakBroj zaraženih u Švedskoj nekoliko puta veći nego u susjednim državama