Portal 072info

Predsjednik SDA Zenica dobio preko 20.000 KM kao profesor na fakultetu, a nikad se nije pojavio?

Nezir Pivić glavna 696x388 1
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Prof. dr. Nezir Pivić dospio je u centar pažnje zeničke javnosti nakon što su se studenti sa Pravnog fakulteta u Zenici obratili rektoru Univerziteta u Zenici, prof. dr. Damiru Kukiću, a povodom neodgovornog ponašanja prof. Pivića i njegove asistentice Lejle Zilić, piše Crna-hronika.info.

Crna Hronika je u posjedu dokumenta kojeg su studenti uputili rektoru, a u kojem optužuju odgovornog profesora Pivića i njegovu asistenticu Zilić da su teško povrijedili pravilnik o održavanju nastave.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Naime, Zilić je dobila ovlaštenje od odgovornog profesora za održavanje nastave i ispita.

U nastavku pročitajte kompletan tekst koji su studenti uputili rektoru:

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Prof. Pivić, inače zamjenik državnog ministra pravde, član Glavnog odbora SDA, je, tvrdi u svom pisanju portal Crna-hronika.info, optužen kako nije održavao nastavu, nije bio prisutan na ispitima, nije odgovarao na studentske e-mailove, te je njegovo prisustvo na predmetu kojeg vodi zapravo ,,samo na papiru”. U isto vrijeme profesor je, navodno, dopustio da studenti trpe i po kvaliteti nastave koju slušaju, a njihova prava su povrijeđena jer su im vježbe zakazivane u kasnim večernjim časovima, a rezultati ispita objavljivani po nekoliko sedmica nakon održanog pismenog ispita.

Crna-hronika.info u posjedu je dokumenta sa Univerziteta u Zenici u kojem se vidi da je Pivić predavač na najmanje tri predmeta na Pravnom fakultetu u Zenici.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Procjene studenata su kako je prof. Pivić za svoje ,,usluge”, navodno, ove godine naplatio najmanje 20.000 KM, piše Crna-hronika.info.

Reakcija Naroda i pravde Zenica

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na navode studenata reagovali su iz zeničkog Naroda i pravde koji pozivaju Pivića da vrati novac, te ga pokloni Univerzitetu u Zenici, ,,jer ga nije ni zaradio”. Tekst prenosimo u cjelosti:

Portal Crna-hronika.info u posjedu je i neslužbenih informacija u kojima stoji kako Pivić obavlja desetak funkcija. U vrijeme kada u državi nezaposlenost raste, mladi i edukovani napuštaju državu jer ne mogu pronaći mjesto na kojem bi obavljali pripravnički staž nije moralno prihvatiti se mnogih funkcija i zauzimati mjesto nekom mlađem, dok u isto vrijeme svoje zadatke obavljate sa malo ili nimalo pažnje.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Preuzeto sa: Crna-hronika.info

Podijelite članak
  • 806
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Nezira Pivića, kandidata SDA za gradonačelnika Zenice, uporedila sa Bogom (VIDEO)

072info.com

SRAMOTNO: Hoće li skupovi zeničke SDA postati novo žarište koronavirusa?

072info.com

Kandidat SDA za gradonačelnika Zenice za 6 godina inkasirao više od 500.000 KM od države!

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)