Predstava „Pozdravi nekog“ na festivalu u Konjicu

Podijelite vijest

pozoriste-konjic-632x357

Članovi Dječije, omladinske i lutkarske scene Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, nakon niza uspješnih izvođenja na matičnoj sceni, s predstavom “Pozdravi nekog” nastupit će na Festivalu srednjoškolskog dramskog stvaralaštva u Konjicu.  Predstava za mlade “Pozdravi nekog” nastala je prema knjizi Vesne Ognjenović i Budimira Nešića, a svoju rimejk premijernu izvedbu je imala u januaru, čime su  obilježene  i 63 godine rada Dječije, omladinske i lutkarske scene BNP-a.

Uloge u predstavi tumače stariji polaznici Dramskog studija, koji su tokom dugog i intenzivnog rada na ovoj predstavi, namijenjenoj njihovim vršnjacima, susreli se sa jako osjetljivom, a pri tome aktuelnom tematikom i problematikom mladih, kada je nasilje na neki način postalo i društvena norma i opšteprihvaćena pojava. Prepuštanje na milost i nemilost ulice, gubitak porodice, krova nad glavom, identita, maloljetnička delikvencija i (ne) snalaženje u surovoj realnosti u kojoj je devijantno ponašanje norma, samo su neke od tema koje otvara ova predstava.

Predstava “Pozdravi nekog” na Festivalu srednjoškolskog dramskog stvaralaštva u Konjicu bit će izvedena u nedjelju, 20. aprila,  u 17.30 sati.