Predstavio se kao Ibro iz Njemačke i zaprijetio da će zapaliti sve zaposlene u Predsjedništvu BiH

16.01.2019., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Zgrada Predsjednistva Bosne i Hercegovine. Photo: Armin Durgut/PIXSELL (16.01.2019., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Zgrada Predsjednistva Bosne i Hercegovine. Photo: Armin Durgut/PIXSELL, ASCII, 116 compon
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Nizama Jamakovića zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti.

Tereti se da je 26. novembra 2018. godine oko 14 sati i 52 minute sa svog telefona, tačnije, mobilnog operatera Njemačke, pozvao na službeni broj Predsjedništva BiH i predstavljajući se kao Ibro iz Njemačke, uputio ozbiljne prijetnje, rekavši između ostalog, da će zapaliti sve zaposlene u kabinetu tadašnjeg člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda.

Za glavni pretres postupajući tužilac predložio je sudu saslušanje šest svjedoka i izvođenje oko 30 materijalnih dokaza.

Podsjetimo, sve se odigralo nakon Dodikove poznate predstave sa postavljanjem zastave RS-a u Kabinetu predsjedavajućeg Predsjedništva.