PREDSTAVLJAMO | Ismet Sarajlić, kandidat BHI KF za Skupštinu ZDK

Ismet Sarajlić
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Ismet Sarajlić, diplomirani inženjer arhitekture, radio u više međunarodnih organizacija na održivom povrtaku raseljenih lica kao i na poštivanju ljudskih prava, u poslovnoj karijeri bio i privatni poduzetnik, direktor Razvojne agencije za regiju centralne Bosne, obnašao funkciju predsjedavajućeg Skupštine ZDK. Nekadašnji zastupnik u Domu naroda Parlamenta FBIH, a trenutno aktuelni zastupnik u Skupštini ZDK.

Sportski radnik i bivši predsjednik Ragbi saveza BiH te potpresjednik NK Čelik u vrijeme najvećeg poslijeratnog uspjeha kluba. Dobrovoljni učesnik u odbrani BiH 1992.-1995. godine.

Svoje ogromno životno, profesionalno i političko iskustvo sada stavlja na raspolaganje građanima od kojih očekuje podršku 2. oktobra, a kojima poručuje da 2. oktobra nisu samo izbori nego referendum za život! 

-BHI KF jedina je alternativa za europsku BiH i ovo je posljednja prilika da se promijeni vlast zbog općeg dobra svih građana ZDK. Budite mudri, pametni i odlučni 2. oktobra, kako je to bio vaš gradonačelnik. Morate postati svjesni šta znači izaći toga dana na izbore. Uvaženi građani, pred vama je referendum za život, a ne izbori – poruka je uputio Sarajlića svim građanima Kantona.

Ismet Sarajlić nalazi se na broju 10 liste Bosanskohercegovačke inicijative Kasumović Fuad za Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona. 

Kandidat ste na predstojećim izborima? Predstavite se građanima, sebe i svoju biografiju, kako bi odlučili zbog čega baš Vama trebaju dati svoj glas?! Kontaktirajte nas: +387 61 618 772!