Portal 072info

PREDSTAVLJAMO: Jeste li znali šta je Zumba?!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

zumba

Zumba® je uzbudljiva i učinkovita fitness zabava koja će vas brzo dovesti u formu pomoću druženja uz odličnu muziku koji stvaraju producenti dobitnici Grammy-a, a iza koje se skriva pametno osmišljen trening snage i kondicije.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Radi se o obliku plesnog fitnessa koji se bazira na salsi i drugim latinoameričkim plesovima povezanim u lahko pamtljive koreografije zbog kojih ne osjećate da vježbate i dovodite tijelo u zavidnu formu. Iako se bazira na latino plesovima, koriste se svi internacionalni plesovi kako bi kroz aerobne vježbe i osnovne plesne korake postigli što bolje rezultate

Lahko je pratiti sat. Plesni pokreti koji se koriste u Zumbi su prilično jednostavni, a ponavlja se mnogo sličnih pokreta tako da se jednostavno može naučiti. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Tokom samo jednoga sata Zumbe potroši se između 500 i 1000 kalorija, a što je odlično da počnete gubiti na težini. Zumba pokreće glavne mišiće u tijelu, stavljajući poseban akcenat na mišiće abdomena, leđa, zadnjice i nogu, pozitivno se odražavajući i na kardiovaskularni i kardiorespiratorni sistem, a pritom se, tokom treninga zumbe, osjećate se kao na zabavi kod prijatelja.

Ukoliko želite pogledati uspješan projekat mladih Zeničanki koje se bave Zumbom, kliknite OVDJE

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME