PREDSTAVLJAMO: Jeste li znali šta je Zumba?!

zumba

Zumba® je uzbudljiva i učinkovita fitness zabava koja će vas brzo dovesti u formu pomoću druženja uz odličnu muziku koji stvaraju producenti dobitnici Grammy-a, a iza koje se skriva pametno osmišljen trening snage i kondicije.

Radi se o obliku plesnog fitnessa koji se bazira na salsi i drugim latinoameričkim plesovima povezanim u lahko pamtljive koreografije zbog kojih ne osjećate da vježbate i dovodite tijelo u zavidnu formu. Iako se bazira na latino plesovima, koriste se svi internacionalni plesovi kako bi kroz aerobne vježbe i osnovne plesne korake postigli što bolje rezultate

Lahko je pratiti sat. Plesni pokreti koji se koriste u Zumbi su prilično jednostavni, a ponavlja se mnogo sličnih pokreta tako da se jednostavno može naučiti. 

Tokom samo jednoga sata Zumbe potroši se između 500 i 1000 kalorija, a što je odlično da počnete gubiti na težini. Zumba pokreće glavne mišiće u tijelu, stavljajući poseban akcenat na mišiće abdomena, leđa, zadnjice i nogu, pozitivno se odražavajući i na kardiovaskularni i kardiorespiratorni sistem, a pritom se, tokom treninga zumbe, osjećate se kao na zabavi kod prijatelja.

Ukoliko želite pogledati uspješan projekat mladih Zeničanki koje se bave Zumbom, kliknite OVDJE