Predstavljen plan proširenja kapaciteta južne, sjeverne i istočne tribine Bilinog polja za još 5.000 mjesta!

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović sastao se sa delegacijom Nogometnog saveza BiH u kojoj su bili generalni sekretar Jasmin Baković, ekspert za infrastrukturu Nihad Hodžić i direktor Trening centra Alija Porča, a razgovarali su o planovima u vezi sa korištenjem stadiona Bilino polje i Trening centra NS BiH, jer N/FSBiH očigledno poslije sudskog spora CAS sa FK Željezničar više ne računa na stadion Grbavica!

Stadion Bilino polje ispunjava osnovne uslove strogih kriterija UEFA-e i delegacija NS BiH dobila je uvjeravanja gradonačelnika Kasumovića da će stručni tim UEFA-e imati priliku vidjeti prezentaciju projekta rekonstruisanog Bilinog polja.

Prema ranijim sugestijama UEFA-e i NS BiH, stadion Bilino polje trebao bi povećati svoje kapacitete za minimalno 5.000 sjedećih mjesta. Taj bi se plan ostvario rekonstrukcijom južne i sjeverne tribine, kao i nadogradnjom istočne tribine.

Grad Zenica spreman je Nogometnom savezu BiH predložiti da Bilino polje bude nacionalni stadion, kako bi se iskoristili svi fondovi međunarodnih asocijacija i stadion doveo u optimalno stanje.