Predstavljen program 6. “Zenica summer festa”, učesnici najavili spektakl

U organizaciji Gradske uprave Zenica i tehničku realizaciju Javnog preduzeća Radio-televizije Zenica i ovog ljeta Zenica će biti domaćin najvećeg muzičkog događaja u regionu, šestog po redu festivala “Zenica summer fest” koji će trajati od 4. do 14. avgusta.

I ove godine organizator se potrudio ponuditi bogat i interesantan sadržaj, što potvrđuje činjenica da će biti realizirano 29 događaja za sve generacije.

Na konferenciji za medije koja je održana danas u Gradskoj upravi Zenici obratili su se Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, Nandino Škrbić, direktor JP RTV Zenica, u ime tehničkog realizatora festivala, Semir Šerić, Plesni kub “Shadows”, reditelj i koreograf svečanog otvaranja i zatvaranja festivala, Robert Mijač, predsjednik MC Condor, Denial Ahmetović, jedan od najpoznatijih bh. izvođača, i Nihad Fetić Hakala, jedan od najpoznatijih izvođača narodne muzike.

Gradonačelnik Kasumović ovom prilikom poručio je kako je sretan što šestu godinu zaredom živi ideja koju je utemeljio dolaskom na čelo grada, kada je odlučio oživjeti kulturno-muzička dešavanja kojih tada nije postojalo u Zenici.

“Moja je želja svake pa tako i ove godine da programski ovaj festival bude uglavnom ispunjen izvođačima sa prostora Zenice i Bosne i Hercegovine. Drago mi je da će građani iz Zenice, ali i okolnih gradova i dijaspore koja u to vrijeme boravi u našem gradu, tokom deset dana imati priliku uživati u sadržajima za svaki uzrast. Pozivam sve građane da uživaju u programu koji je Organizacioni odbor “ZSF” 2023. godine pripremio, nadam se da će ovo biti lijepa prilika za druženje građana početkom avgusta”, rekao je gradonačelnik Kasumović.

Ovogodišnji “Zenica summer fest” otvara se tradicionalnom Motorijadom, ali i koncertom Van Gogha na Kamberovića polja, a zatvara se koncertom popularne Jelene Rozge. Osim njh, tokom festivalskih dana bit će upriličeni koncerti i to Gruvera, Džejle Ramović, Ermina Redžića Bubija, Nihada Fetića Hakale, Antonije Čerkez, Romantic benda, Nikole Rokvića, Hanada Džehverovića, Peđe Jovanovića, Kenana Derviševića, Deniala Ahmetovića, Kamernog simfonijskog orkestra, Zlatana Karića, te Lake i Mirele. Pored toga, u okviru “Zenica summer festa” bit će održani i programi “Sevdišimo zajedno”, “Noć rock’nroll-a” na Vranduku, neizostavna puzijada i “ZSF baby day”, “Šetnica osmijeha”, te muzički zabavni program “Dan dječije radosti”.

Popularni pjevač Nihad Fetić Hakala na konferenciji za medije zahvalio se organizatoru na ukazanom povjerenju, ali i što je pozvan da ponovo nastupi na ovom festivalu.

“Hvala Gradskoj upravi Zenica što sam ponovo dio festivala, a nadam se da ću ukazano povjerenje opravdati. S obzirom na to da se radi o mom gradu i čaršiji, obećavam kako ću dati sve od sebe da publici priredim jedno nezaboravno veče”, rekao je Hakala.

Mladi i perspektivni pjevač Denial Ahmetović u okviru “Zenica summer festa” nastupa osmog dana festivala, koji je, također, najavio spektakl.

“Poslije dugo godina moje karijere dobivam priliku da nastupam na ovom festivalu. Ukazana mi je čast i želim opravdati povjerenje koje ste mi ukazali. Najavljujem kako dolazim u punom sastavu benda i Zeničani, kao i posjetioci iz drugih općina i gradova, zaista mogu očekivati spektakl”, kazao je Ahmetović.