AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Sport

U press sali Gradske Arene Zenica danas je održana redovna press konferencija za medije, koju je OKK Čelik upriličo povodom predstojećeg susreta sa Igmanom.

Prisutnim novinarima obratili su se predsjednik Kluba Goran Bulajić, potpredsjednik Adnan Šabani, šef struke Damir Zeljković, a predstavljena su i tri nova igrača Almin Ibrahimkadić (KK Gradina, Tešanj), Mirko Đerek (KK Posušje) i Ante Begić (KK Posušje).

Ukratko, predsjednik i potpredsjednik osvrnuli su se na dosadašnji rad Kluba, seniorske ekipe i rada u omladinskim selekcijama. Poslije završene polusezone, naša seniorska podmađena ekipa zauzela je 4. mjesto na tabeli A1 Lige. Nakon kraće novogodišnje pauze, dinamičan rad se nastavio, što je i rezultiralo pobjedom u nastavku takmičenja u Žepču nad ekipom KK “Orlovik”. Naglasili su da će Upravni odbor u nastavku i dalje pružati punu podršku u radu, kako seniorima, tako i u radu sa omladinskim selekcijama Kluba. Također, kao i seniori, tako i omladinci iskoristili su pauzu i nastavili sa kvalitetnim radom što pokazuju i vrhunski rezultati koje postižu selekcije u takmičenju Lige mladih.

Trener Zeljković istakao je da je zadovoljan radom seniorske ekipe i da će novi igrači uz Ivana Opačka donijeti mnogo iskustva i svježine u igri ekipe Čelika.

Ekipa KK “Igman” ima dosta iskusnih igrača u svojim redovima, ali uz dobru igru i ozbiljan pristup utakmici naša pobjeda ne bi trebala doći u pitanje.

Utakmica se igra u subotu 30.1.16. u 19,30h Gradska Arena Zenica. Pozivamo sve ljubitelje muške košarke da dođu u što većem broju i podrže naše momke u nastavku takmičenja.

Samo Čelik!