IMG 5297
AUTOR: H.D.
DATUM: stu 14, 2021 @ 11:20
KATEGORIJA: BiH / Izdvojeno / Vijesti
FIXGEHALT

U delegaciji aktivista iz Pariza bili su Fabien Cognaud, Cecile Lahalle i Florence Picot, koji su uz aktiviste OMSa Zenica, između ostalog, imali priliku posjetiti važnije vjerske objekte Predstavnici fondacije “Apprentis d´Auteuil” koja je posvećena radu s najugroženijim mladim ljudima i porodicama, boravili su u petodnevnoj posjeti zeničkom Odboru za međureligijsku saradnju u Zenici.

NER FIT

U delegaciji aktivista iz Pariza bili su Fabien Cognaud, Cecile Lahalle i Florence Picot, koji su uz aktiviste OMSa Zenica imali priliku posjetiti važnije vjerske objekte, institucije, održati niz sastanaka u cilju planiranja zajedničkih projekata, te učestvovati na 12. međureligijskim susretima “Duh Asiza”.

Na samom “Duhu Asiza” u ime svoje grupe obratio se Fabien Cognaud, koji je između ostalog naglasio: “Sretni smo što smo među vama i što s vama živimo ovaj snažan trenutak jedinstva između vaših različitih zajednica.

Ovo daje smisao našoj saradnji.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Želimo mladim Francuzima i Bosancima ponuditi priliku da iskuse radost zajedničkog života. I želimo dati poruku nade za izgradnju svijeta mira i pravde.

Povjeravamo našu saradnju svakoj vašoj molitvi. I mi se ujedinjujemo sa vašim…”

Vjerujemo da će saradnja mladih iz Francuske i naše domovine Bosne i Hercegovine biti još jedna uspješna priča OMSa Zenica.

LIDER