Predstavnici RS nisu bezbjedni u Sarajevu

Nadležne institucije u BiH još ne mogu da potvrde bezbjednost predstavnicima RS u institucijama BiH, izjavila Dušanka Majkić

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

 Nadležne institucije u BiH još ne mogu da potvrde bezbjednost predstavnicima RS u institucijama BiH, tako da još nije izvjestan njihov odlazak na posao u Sarajevo, izjavila je danas Srni poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu BiH Dušanka Majkić.

“Već smo imali priliku u vrijeme blokade institucija BiH zbog jedinstvenog matičnog broja građana da vidimo šta znači `biti bezbjedan` u Sarajevu. Ovi protesti građana sada se odvijaju u većoj mjeri i očigledno je da se nadležne institucije nisu pripremile niti uradile ništa da se takve stvari ne ponove”, istakla je Majkićeva.

Ona smatra da ni Odbor za bezbjednost Savjeta ministara BiH, čija je hitna sjednica navodno zakazana za danas, neće moći nešto više da učini, jer se radi o protestima nekontrolisane mase ljudi čije je postupke nemoguće predvidjeti.

Majkićeva kaže da je nepoznanica i kada i kako će se ovi protesti završiti i sa kakvim sve zahtjevima građana.

“O tim pitanjima treba da se razgovara prvenstveno u institucijama Federacije BiH i BiH”, kaže Majkićeva.

Ona podsjeća na čvrst stav predstavnika Srpske da će doći na posao u Sarajevo čim se uspostave uslovi za rad.

“Dom naroda parlamenta BiH trebalo bi da 17. februara ima sjednicu i vidjećemo da li će se to i desiti. To bi bilo prvo testiranje, ali ne postoji institucija koja može dati garanciju za to”, podvukla je Majkićeva.

Prema njenim riječima, čak i odlazeći direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Himzo Selimović to ne može da potvrdi.

Majkićeva je istakla da se u Sarajevo ide “prema vlastitom osjećaju i bezbjednosnoj kulturi” zbog čega je jasno da je u takvim uslovima veoma teško raditi.