Portal 072info

Pregovori u toku: Investitori u NK Čelik žele zaštititi ulaganja, Bilino polje ide pod hipoteku?

Pregovarački tim NK Čelik koji čine Jasmin Memišević, Damir Brdarac, Ismet Đugum i Nura Soldin nakon novih pregovora sa turskim i katarskim investitorima danas je održao konferenciju za medije s ciljem upoznavanja javnosti o postignutim rezultatima.

– Razgovor sa investitorima su trajali približno tri sata. Obje strane su se složile da u narednim danima nastavimo pregovore dok čekamo reviziju dugovanja koja je pri kraju. Mi investitorima nudimo brend, najbolji klub i infrastrukturu u zemlji, tako da imamo dobre adute za krajnje pregovore. Oni su se najavili na utakmicu Čelik – Željezničar sa koje će nadam se otići sa još boljim utiscima kad vide koliko ovaj klub znači građanima – kazao je Memišević.

Damir Brdarac je istakao kako u preliminarnim razgovorima investitori traže zaštitu svojih ulaganja.

– Zaštitu ulaganja Čelik bi mogao ostvariti preko stadiona, čemu će prethoditi potpisivanje ugovora s gradom koji će Čeliku dati stadion na upravljanje. Stadion bi poslije bio garant investitorima zajedno sa svim poslovnim prostorima. Pored ovih investitora mogu doći i drugi koji su zainteresovani za ulaganje – kazao je Brdarac

Nura Soldin je istakla kako su predstavnici advokatske kancelarije koja zastupa investitore izrazili spremnost da oni ne budu jedini ulagači, te da ko god bude zainteresovan može uložiti u klub.

– Investitorima se ne sviđa ideja da NK Čelik ostane udruženje zbog neprijatnih iskustava koja su imali sa drugim klubovima. Želja im je da se preimenuje u drugi oblik organizovanja kako bi oni zaštitili svoja novčana ulaganja – kazala je Soldin.

Ismet Đugum je istakao kako od preimenovanja nema ništa s obzirom na trenutni Zakon o sportu, te da Čelik može ostvariti pregovore samo kao Udruženje građana.

Ono što je zanimljiva činjenica jeste da nema tačnih informacija o dugovanjima koje Čelik ima, što je bio jedan od prvih zahtijeva investitora.

Koliko je sve realno i hoće li potencijalni investitori kupiti maglu u vidu tradicije kluba, bez tačnih podataka o klubskim dugovanjima, koju im nudi pregovarački tim, ostaje da se vidi u narednom periodu.

 

faktor.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box