Portal 072info

PREKINUTA IZBORNA ŠUTNJA U ZENIČKOJ SDA: Nakon ubjedljivog poraza, oglasio se Pivić

6BF96AAE 632C 40C5 82BE BAEE02A341CD
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME


TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Nakon ubjedljive pobjede Fuada Kasumovića na proteklim Lokalnim izborima, koji je osvojio najviše glasova u Federaciji BiH (oko 33.000, op.a.) i najveći procent glasova u BiH (66,56 %, op.a.), oglasio se i Nezir Pivić, kandidat zeničke SDA za gradonačelnika Zenice koji je osvojio oko 11.000 glasova. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Njegovim oglašavanjem, 17 dana od završetka izbora, prekinuta je izborna šutnja u SDA Zenica. Podsjetimo, osim poraza u utrci za gradonačelnika, zenička SDA poražena je i kada govorimo o osvojenim mandatima za Gradsko vijeće Zenica. Sa 11 mandata u proteklom sazivu, sada imaju osam “ruku”, dok ih je “pomela” Zenička inicijativa – Kasumović Fuad.

U nastavku donosimo Pivićevo obraćanje nakon izbornog debakla.  

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Poštovane građanke i građani, nakon objavljenih preliminarnih rezultata želim da se zahvalim svima Vama koji ste podržali moju kandidaturu za gradonačelnika i listu SDA. Na Lokalne izbore izašli smo sa konkretnim programom i vizijama kako naš grad vratiti na put stabilnosti i razvoja, ali je očigledno da je većina birača podlegla manipulacijama i pritisku političkih snaga koje su se na svaki način udružile protiv Stranke demokratske akcije, kao jedinog zajedničkog neprijatelja.

U kampanji protiv SDA zloupotrijebljeni su javni resursi, javni budžeti i javni mediji, koji su poslužili za stvaranje lažnih idola i za masovno zabluđivanje najgore vrste, o čemu je mnogo ranije govorio naš vizionar, osnivač SDA i prvi predsjednik nezavisne Republike BiH, rahmetli Alija Izetbegović.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Naše vrijeme pruža primjere kako sredstva masovne kulture – radio, film, televizija – gdje su ona u monopolu vlasti, mogu poslužiti za stvaranje lažnih idola i za masovno zabluđivanje najgore vrste.”

Te snage danas ne kriju da je njihov glavni politički cilj “sasjeći i korijenje SDA u Zenici”. Upravo nam to daje volju i snagu da se nastavimo boriti za pravedniju, stabilniju i jaču Zenicu, u ime SDA i više od 11.000 glasača koji su ukazali povjerenje meni kao kandidatu za gradonačelnika.

SDA je uvijek bila na strani interesa Zenice i kad god je upravljala političkim i društvenim procesima, naš grad se razvijao i napredovao. U tom pravcu ćemo djelovati i u naredne četiri godine. Naši vijećnici će biti korektiv i vidljiva alternativa aktuelnoj vlasti u Zenici.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ovom prilikom želim da se najiskrenije zahvalim svim aktivistima SDA koji su iznijeli jednu od najtežih poslijeratnih izbornih kampanja, ne odustajući ni pedlja od političkih ciljeva ključnih za budućnost Bosanaca i Hercegovaca i naše domovine Bosne i Hercegovine.

Sve političke aktere pozivam na fer i korektan politički angažman, vodeći računa da budućnost Zenice i Bosne i Hercegovine mora biti naš zajednički interes.

Za jaku Zenicu!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 325
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Zenica uskoro dobiva solarne klupe, pametna autobuska stajališta i urbane vrtove

Portal 072info

U Travniku će ipak biti održani prijevremeni izbori za načelnika

Portal 072info

MASOVNA PODRŠKA KASUMOVIĆU: Izaći će nas 33.000 koji smo te podržali na proteste

072INFO PORTAL
REKLAMA
KRAJ REKLAME