Portal 072info

Prekinuta Serija A zbog koronavirusa

Sva sportska takmičenja u Italiji, uključujući i Seriju A prekinuta su do trećeg aprila nakon što je odluku sa sastanka koji su održali sportski savezi i Olimpijski komitet Italije potpisao premijer ove države Giuseppe Conte. Odluka se odonosi isključivo na utakmice koje organizuju sportski savezi u Italiji, a donesena je nakon što je, prema posljednjim podacima, u posljednja 24 sata od posljedica koronavirusa u Italiji preminulo 97 osoba, a broj zaraženih porastao za 1.797.

Olimpijski komitet Italije ima ingerencije isključivo na događaje koje organizuju sportski savezi u Italiji, a to znači da će se utakmice Lige prvaka i Evropske lige u Italiji ipak igrati, ali bez prisustva publike zbog straha od širenja koronavirusa.

U Italiji će se pred praznim tribinama odigrati duel Lige prvaka između Juvenutsa i Lyona (17. mart) i Evropske lige između Intera i Getafea (12. mart), odnosno Rome i Seville (19. mart), kao i mečevi košarkaše Eurolige i Eurocupa u kojima učestvuju klubovi iz Italije.

Reprezentativci Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić (Juventus) i Edin Džeko (Roma) tako će biti među rijetkim koji će igrati na Apeninima tokom zabrane održavanja sportskih događaja, ukoliko UEFA ne donese drugačiju odluku u međuvremenu.

Klix.ba

Podijelite članak
  • 6
    Shares

Počitajte još

Crveni križ ZDK osigurao donaciju u hrani za uposlene i pacijente u izolaciji

072info

Koliko su građani BiH zabrinuti zbog koronavirusa, a koliko komšije

072info

Penzionerima od petka u 12 sati ponovo zabrana kretanja

072info