Portal 072info

Prekršila pravila: Da li će novoj Mis svijeta biti oduzeta kruna?

slika (7)

Sjenku na pobjedu lijepe Filipinke Megan Jang bacile su fotografije na kojima se ova ljepotica slikala u toplesu za magazin Rouge, što se kosi sa pravilima Izbora za Miss Worl koje nalaže da sve što ima veze sa golotinjom nije u skladu sa ovim takmičenjem.

Samo nekoliko sati nakon što je 23-godišnja Filipinka Megan Jang ponijela titulu Miss World stižu i razlozi zašto je prekršila pravila pomenutog izbora i pitanje da li će joj zbog toga biti oduzeta titula.

Na izboru je učestvovalo 129 ljepotica iz cijelog svijeta, a Megan je od prvog dana priprema važila za najvećeg favorita, što se na kraju takmičenja pokazalo kao opravdano. S druge strane, sjenku na njenu pobjedu bacile su fotografije koje je uradila prošle godine u martu mjesecu.

Naime, Megan je već nekoliko godina poznata u svojoj zemlji, gdje ju je publika upoznala kao glumicu i TV voditeljku, a kako njena ljepota svakako ne može da prođe nezapaženo dobila je ponudu da se slika za magazin Rogue, koju je i prihvatila. I između ostalog, na nekim fotografijama je pozirala u toplesu.

Svkako da fotografije nisu vulgarne, ali obnaživanje za magazine se strogo protivi pravilima izbora za Miss World, a iako je Megan sporne slike uradila u martu prošle godine, kada još nije ponijela titulu Miss Filipina, ova situacija se ipak kosi sa pravilnikom takmičenja.

Megan JangIzbor Miss World nalaže da sve djevojke moraju da budu primjer ženama širom svijeta i da sve što ima veze sa golotinjom nije u skladu sa ovim takmičenjem.

Nakon proglašenja i njenog krunisanja pobunili su se mnogi fanovi pomenutog izbora uz tvrdnje da ovakve situacije bacaju sumnju u samu regularnost izbora, te da Megan ne zaslužuje krunu najljepše žene na svijetu.

Međutim, kako su toples fotografije isplivale u javnost dva dana prije samog izbora, očigledno da su organizatori riješili da “zažmure” na jedno oko i da ne diskvalifikuju lijepu Filipinku.

Kurir

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box