Premiership osmislio plan za nastavak sezone pod nazivom “Project Restart”

Podijelite vijest

Premiership je osmislio plan pod nazivom “Project Restart” za sezonu koja bi ponovo trebala startati 8. juna bez gledatelja i na odobrenim stadionima. Engleska prva liga je obustavljena na neodrešeno još 13. marta, ali postoje planovi da se igraju utakmice bez gledatelja na odobrenim stadionima u pokušaju da se završi sezona 2019/20.

The Times tvrdi da je Premiership spreman za nastavak sezone s utakmica koje će se igrati na određenim lokacijama kada vlasti odobri klubovima povratak na “posao”.

Liga želi koristiti ograničen broj mjesta u nastojanju da smanji širenje koronavirusa, isrovremeno smanjujući potrebu za policijom, medicinskom podrškom i testiranjem.

Premiershipov “Project Restart” nada se kako će povratak u akciju biti 8. juna. Da bi se to dogodilo, timovi će se morati vratiti treninzima do 18. maja, odnosno tri sedmice prije nego što se sezona nastavi.

Ukoliko se 8. juna pokrene Premiersip, sezona bi se trebala završiti 27. jula.

Plan također uključuje da će se utakmice igrati samo na odobrenim stadionima koji ispunjavaju standarde potrebne za ograničavanje širenja bolesti i zahtjeva javnih službi.

Glasanje o tome koje lokacije će biti odobrene zakazano je za 1. maj.

Pored toga, vlada je pozvala Premiership da se pokrene u nadi da će podići nacionalno raspoloženje usred pandemije.

KLIX


Podijelite vijest