Portal 072info

Premijer Ganić i ministar Kozlić upriličili prijem za evropskog kickbox prvaka Ahmeda Krnjića

zdk.ba
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Premijer ZDK Mirza Ganić i ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Spahija Kozlić upriličili su prijem za novog kickbox prvaka Evrope Ahmeda Knjića i njegovog trenera Huseina Musu Selimovića iz Kluba borilačkih vještina “Isak” iz Zenice. Krnjić je prošlog vikenda u Sofiji savladao bugarskog borca Dejana Topalskog i tako mu oduzeo titulu evropskog prvaka pri WAKO pro asocijaciji.

“Ponosan sam zbog još jednog velikog uspjeha sporta u ZDK-u. Svi moramo učiniti više da sport i istaknuti sportisti imaju još snažniju podršku, jer ste vi jedan od najboljih brendova ove države”, kazao je Ganić, čestitajući osvojenu titulu Krnjiću, kao i kompletnom timu KBV “Isak”.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Ovom prilikom najavljeno je da će Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Krnjiću dodijeliti stipendiju kao istaknutom sportisti te novčano podržati KBV “Isak”, a premijer Ganić je novom evropskom kickboxing WAKO prvaku odobrio novčanu nagradu kao stimulans za postizanje još boljih rezultata.

Mladom borcu iz Kaknja, koji je vlasnik i srebrene medalje sa posljednjeg Svjetskog amaterskog prvenstva u kickboxu održanom u Budimpešti, poželjeli su puno sreće i uspjeha na Državnom prvenstvu BiH u maju, a zatim na Balkanijadi u Makedoniji u mjesecu junu i krajem godine na Svjetskom amaterskom prvenstvu u Sarajevu.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Krnjić i Selimović su se zahvalili domaćinima na gostoprimstvu i podršci Vlade ZDK, kao i drugih prijatelja sporta, bez kojih bi uspjesi članova KBV “Isak” bili teško ostvarivi.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 79
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Porast novozaraženih u obrazovnim ustanovama na području ZDK

072info.com

Zenica: Rekonstrukcija igrališta škole

072info.com

ZDK izgubio lidersku poziciju izvoznika

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6