Premijer Husejnagić pružio podršku Merhametu

Podijelite vijest

1a03f71447b8147b5c0ce834a392a830

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Munib Husejnagić posjetio je Regionalni odbor  „Merhameta“ Zenica, gdje je razgovarao sa predsjednikom HO „Merhamet“ MDD Hajrudinom Šahićem, direktorom RO „Merhameta“ Zenica Zijadom Kliko, kao i sa korisnicima Narodne kuhinje u ovom gradu.  

Premijer Husejnagić pružio je podršku „Merhametu“ i akciji za prikupljanje sredstava za rad “Merhametove” Narodne kuhinje, koja je pokrenuta zbog sve manjeg priliva budžetskih sredstava za ove svrhe. Riječ je inicijativi koju je „Merhamet“ uputio Vladi ZDK, Općini Zenica, općinskim i kantonalnim institucijama, kao i svim fakultetima, da uposleni u tim institucijama od svojih plata mjesečno izdvajaju po 1 KM kao podršku „Merhametovim“ projektima za pomoć socijalno ugroženim građanima, prvenstveno za rad Javne kuhinje, kako bi se, zbog nedostatka novca iz budžeta, izbjeglo revidiranje spiskova korisnika Javne kuhinje i osigurali suhi obroci u danima vikenda.

Premijer ZDK Munib Husejnagić obećao je da će se lično založiti za obezbjeđivanje sredstva kako bi se realizirala ova „Merhametova“ akcije i da će i ubuduće podržavati rad RO „Merhameta“ Zenica. Dodatne informacije o ovoj akciji mogu se dobiti na telefon 032/425-530. „Merhametovu“ inicijativu podržali su i studenti Odsjeka sociologije na Islamskom pedagoškom fakultetu u Zenici, koji su zajedno sa prof. dr. Muharemom Adilovićem, u četvrtak 17. aprila, takođe posjetili RO „Merhameta“ Zenica.

Nakon Zenice, Regionalni odbor « Merhameta » Zenica će, posredstvom svojih osnovnih odbora, istu akciju pokrenuti i u drugim općinama u Zeničko-dobojskom kantonu.