Premijer Husejnagić se sastao sa košarkašima KK „Čelik“

Podijelite vijest

5f41fcf8894a405ea68352133c1c5a05_XL

Povodom ulaska u A-1 ligu KS BiH, danas je Munib Husejnagić, premijer u ostavci primio igrače i članove uprave Košarkaškog kluba „Čelik“iz Zenice. Premijer Husejnagić čestitao je igračima i upravi Kluba na postignutim rezultatima i kazao da budno prati sva dešavanja vezana za klubove sa područja Kantona jer smatra da je sport izuzetno društveno korisna aktivnost.

„Bitno je da zainteresujemo omladinu da u što većem broju počne da se bavi sportom koji je najbolji način da se mladi udalje od raznih društvenih poroka“, kazao je premijer Husejnagić. On je također istakao da Vlada Kantona putem resornog ministarstva nastoji podsticati sport u okviru svojih mogućnosti te da je veće punjenje budžeta, sigurno bi i transfer za sport bio puno veći. No, već postoje neke naznake izlaska iz krize, kazao je premijer Husejnagić pa se nadati da će se to odraziti i na punjenje budžeta a time i na finansiranje sporta.

Zahvaljujući na prijemu, Ekrem Filipović, predsjednik Skupštine Kluba kazao je da je ponovni ulazak u društvo najboljih, istovremeno i obaveza da se u narednom periodu osvoji što bolji plasman kako bi se učvrstilo njihovo mjesto u A-1 ligi. Nedžad Hodžić, trener upoznao je premijera sa tekućim aktivnostima Kluba, a Kasim Sarajlić, predsjednik i Senaid Begić, potpeddsjednik Upravnog odbora OKK Čelik zahvalili su premijeru na podršci kao i na uplati troškova kotizacije za takmičenja.

O putu do ulaska u prvu A-1 ligu govorio je Adem Pezer, kapiten momčadi koji je na kraju uručio premijeru Husejnagiću košarkašku loptu sa potpisima svih igrača.