Portal 072info

Premijer Novalić studentima Pravnog fakulteta Zenica uručio po 500 KM

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić, danas je primio članove arbitražnog tima Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici koji je sa Univerzitetom “Lomonosov” iz Rusije podijelio treće mjesto na svjetskom “Vis Moot” takmičenju iz međunarodne trgovačke arbitraže u Beču.

Prijemu su prisustvovali članovi tima studenti Amina Hasanović, Ajna Mahmić, Emir Živčić i Ibrahim Palalija i mentor prof. dr. Zlatan Meškić.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Nakon što su se prošle godine plasirali među 16 najboljih ekipa u svijetu, tim zeničkog Pravnog fakulteta ove godine je ostvario dosad najbolji rezultat, otkad učestvuje na tom takmičenju, a uspjeh je značajniji, jer je ove godine u konkurenciji bilo 378 timova iz cijelog svijeta.

Čestitajući zeničkom akademskom timu na ostvarenim rezultatima, federalni premijer je rekao da je to radosna i ohrabrujuća vijest za generacije mladih Bosne i Hercegovine i dokaz da se sve može postići kad se želi, radi i sanja.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Novalić je tim uspješnim mladim ljudima dodijelio novčane nagrade u iznosu od po 500 KM.

– Od prve godine mandata izdvajamo budžetska sredstva za zapošljavanje mladih. Znamo da to nije dovoljno, ali pokazatelji o ekonomskom rastu obećavaju da će i drugi, privreda posebno, imati više mogućnosti za ove namjene – rekao je Novalić.

Studenti su istakli kako je njihov uspjeh poruka mladima da trebaju ostati i graditi budućnost u Bosni i Hercegovini.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
072 Mirza Husetic 1

– Drago mi je da smo pokazali da ono što je “vani” ne mora da znači da je bolje i kvalitetnije. Dobro je i da smo pokazali da nema ništa bez rada i truda, i da jednostavno morate proći taj proces učenja i istraživanja – kazala je studentica Amina Hasanović.

“Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot” je takmičenje u međunarodnoj arbitraži i međunarodnom poslovnom pravu. Organizator je Association for the Organization and Promotion of the Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot, a sponzorske organizacije su mnogi poznati svjetski univerziteti, centri za arbitražno rješavanje sporova, Komisija UN-a za međunarodno trgovačko pravo (UNCITRAL) i Pravni fakultet Univerziteta u Beču, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

FENA


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 207
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6