Premijer ZDK primio dječaka Ismaila Zulfića: Novčana podrška od 1.500 KM za postignute rezultate i podstrek daljem radu

Sa današnjeg prijema kod premijera Galijaševića
cof

Premijer Galijašević primio dječaka Ismaila Zulfića: novčana podrška od 1.500 KM za postignute rezultate i podstrek daljem radu  – Premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević primio je danas Ismaila Zulfića, sedmogodišnjeg dječaka iz Zenice koji osvaja brojne medalje na plivačkim takmičenjima, iako je rođen bez obje ruke i s deformitetom desne noge. Ismail je u Ured premijera došao u pratnji majke Elmine.

O briljantnim sportskim rezultatima “leptira bez krila” pisali su brojni mediji u regionu i svijetu, a maleni heroj iz Zenice dobijao je niz priznanja za svoje podvige. Osim plivanja, Ismail voli igrati fudbal, a naučio je voziti skije, tricikl, skateboard, kao i popularni hoverboard. Nakon brojnih uspjeha, među kojima je posebno zasjalo zlato osvojeno na prošlogodišnjem 9. regionalnom prvenstvu Hrvatske u plivanju, Sportski savez invalida FBiH proglasio je Ismaila najperspektivnijim sportistom BiH.

Zeničko-dobojski kanton u kontinuitetu podržava hrabrog dječaka, pa je tako Vlada na svojoj današnjoj sjednici donijela odluku o odobravanju 1.500 KM na ime postignutih rezultata te podstreka daljem radu.

Majka Elmina zahvalila se premijeru Galijaševiću i Vladi na podršci koja im mnogo znači, jer Ismail, koji je od prošle godine član Plivačkog kluba „Spid“, dva puta sedmično iz Zenice odlazi u Sarajevo na sate plivanja. Premijer je poželio sreću hrabrom i upornom dječaku na predstojećim plivačkim takmičenjima u Rijeci i Beogradu, najavivši da će ga Vlada ZDK pratiti u radu i pripremama za buduće sportske i životne podvige.

Press služba ZDK

Copy
Prethodni članakBh. puške koristit će vojska Egipta
Sljedeći članakČelik otputovao u Krupu, najavljen potpis ugovora s Hajrovićem