juznivetar
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Muzika/TV / Zabava
Kurbani 2021

Nastavak megapopularnog hita “Južni vetar” uskoro će biti premijerno prikazan na Pula Film Festivalu, tačnije 19. jula. Pitanje je vremena kada će stići i u bh. kina.

“Južni vetar 2: Ubrzanje”, čiju režiju potpisuje Miloš Avramović, donijet će nove, mnogo ozbiljnije zgode i nezgode Petra Maraša, kojeg igra Miloš Biković, kao i njegovog prijatelja i saradnjika Baće, kojeg utjelovljuje Miodrag Radonjić.

Od kako je oborio sve rekorde gledanosti prije prije tri godine, tačnije u avgustu 2018., “Južni vetar” postao je skoro pa svojevrsan brend. Ima svoju vjernu publiku širom regiona, pa i dalje, koja jedva čeka novi nastavak koji, sudeći prema najavama, mnogo obećava.

Naime, Petar Maraš je uveliko narko-bos te koristi sve prednosti novostečenog statusa nedodirljivog vođe srpskog podzemlja pod zaštitom same države. U želji da proširi i ozakoni posao, nezakonito stečeni novac ulaže u legalne poslove. Tražeći povoljnu priliku, sa svojim vjernim Baćom odlazi u istočnu Srbiju. Tamo saznaje vijesti zbog kojih će biti prisiljen promijeniti planove i vratiti se na ulicu.

Prema trejleru kojeg je Pula Film Festival objavio, mlađi Marašev brat Nenad, kojeg igra Luka Grbić, upada u nevolje u želji da se dokaže svima, posebno starijem bratu.

Osim Radonjića, Bikovića i Grbića, tu su i druga dobro poznata glumačka imena poput Predraga Mikija Manojlovića i Jovane Stojiljković.

Muziku i ovaj put potpisuje Slobodan Veljković Coby i produkcija “Bassivity”.