Preminula još jedna Čelikova legenda, Alojz Renić Rena

Preminula još jedna Čelikova legenda, Alojz Renić Rena

Salih-Radakov5

U Travniku je u 71. godini života preminuo jedan od najboljih igrača NK Čelik ikada, Alojz Renić Rena. Čovjek koji je u svojoj sezoni odigrao veliki broj utakmica, otprilike njih oko 600, ali kako je uvijek volio reći, najzapaženije su bile utakmice Čelika. 

Rena je dres Čelika nosio deset godina i za tih deset godina postigao je više od 350 golova, što dovoljno govori o njegovoj igri, kvalitetu igre i talentu koji je posjedovao, te tako Čelik u većini slučajeva dovodio do dobrih rezultata. 

Copy-of-004

Kako se proslavio kao jedan od najboljih igrača crno-crvenih ikada, nakon svoje uspješne igračke karijere postao je i trener Čelika sa kojim je osvojio Intertoto kup, a u dva mandata obavljao je i dužnost direktora kluba Čelik. 

Ova velika legenda bosanskohercegovačkog fudbala u svojoj bogatoj nogometnoj karijeri nosio je i dres Travnika, Sarajeva i zagrebačkog Dinama, a nakon dugogodišnjeg boravka u Zenici, prije tri godine se preselio u Travnik gdje je jutros i preminuo. 

FIOREN1

Kako prenose mediji, vjerovatno će se sahrana održati sutra u poslijepodnevnim satima u njegovom rodnom mjestu Slimena, a detaljne informacije javit ćemo vam naknadno. 

Portal 072info porodici i prijateljima iskazuje riječi iskrenog saučešća.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE