Portal 072info

Preminula nakon poroda – ”Bilo je grozno. Krvi je bilo posvuda.”

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Majka je tek rodila sina kojeg je jedva čekala, a potom je svega nekoliko sati nakon poroda, preminula u bolnici.

Britanka Lisa Parkisson, koja bi danas imala 36 godina, bila je najsrećnija nakon rođenja svog sina Zaca, piše Mirror. Nažalost, sreća je trajala svega nekoliko sati, jer je preminula ubrzo nakon rođenja u bolnici u Oldhamu.

Sada njena porodica traži odgovore – što s dogodilo, zašto je preminula? Lisa je primljena u bolnicu u subotu naveče i umjesto planiranog porođaja u vodi, morala je na carski rez. Zac je rođen u noći oko 2:30. Dječak je odveden na neonatalni odjel na promatranje dok se Lisa oporavljala.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ubrzo je njen otac Robert Parkison primio poziv u kojem ga se obavijestilo o hitnom medicinskom slučaju. Porodica je brzo stigla u bolnicu misleći da je Lisa na operaciji.

‘Bila je u krevetu. Krvi je bilo posvuda. Bilo je grozno. Rekli su da ju je oko pola devet ujutro došla obići medicinska sestra te je primijetila da nešto nije u redu. Pokušali su je oživiti, ali nisu mogli’, ispričala je njena sestra Ally.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Dok je tek rođeni dječak u bolnici, porodica priprema pogreb za njenu majku. U bolnici kažu da uzrok smrti za sada još nije poznat, te da je u toku istraga o ovom slučaju.

‘Lisa je uvijek govorila da neće imati djece, da vodi svoj posao, voli putovati i tulumariti. Kada je zatrudnjela, svi smo bili iznenađeni. Ali ona nije mogla čekati da ga rodi, napravila je svakakve planove za budućnost sa sinom’, ispričala je njena sestra. Nažalost, ništa od tih planova neće se ostvariti.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME