s 19
AUTOR: H.D.
DATUM: sij 13, 2022 @ 10:20
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

Nakon duge i teške bolesti u 46. godini života prof. dr. Velma Pijalović je preminula.

Ona je bila vanredna profesorica na Katedri za ekonomsku teoriju i politiku i Katedri za finansije.

Iz Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu kazali su da se sa neizmjernom tugom opraštaju od izuzetne članice kolektiva.

Postavila temelje

Prof. dr. Velma Pijalović posvetila je svoj cjelokupni akademski i profesionalni radni vijek izučavanju oblasti socijalne politike, te ekonomije javnog sektora. Prof. Pijalović postavila je temelje za izučavanje oblasti ekonomike i finansiranja zdravstva u Bosni i Hercegovini, a rezultati njenog rada prepoznati su kroz veliki broj međunarodnih naučnih i stručnih radova, navodi se u saopćenju. 

Tekst se nastavlja nakon reklame

Pomenuli su da u akademskom, profesionalnom i istraživačkom poslu, prof. dr. Velma Pijalović imala je istančan ukus za odabir važnih i aktuelnih tema za bosansko-hercegovačko društvo i ekonomiju. Njenim preranim odlaskom, njena djela će nam ostati trajna motivacija za širenje dobrote i stalni napredak.

Nasmijana osoba

Ostat će upamćena generacijama kao nasmijana, vesela, topla i pristupačna osoba, uvijek spremna pomoći svima kolegicama, kolegama i studentima tokom njihovih ličnih i profesionalnih izazova.

– Informacija o dženazi će biti naknadno poznata. Molimo uzvišenog Boga da joj podari najljepše mjesto na vječnom svijetu, a porodici sabur i snagu, vrline kakve su nju krasile – navedeno je u saopćenju.

LIDER