Preminuo nogometaš koji je na terenu u Portugalu doživio srčani udar

Screenshot 8 430

Alex Apolinário, 24-godišnji brazilski napadač koji nastupa u trećoj portugalskoj ligi za tim Alverca, a koji je nedavno doživio je srčani udar u meču protiv Uniao Almeirima, nažalost je preminuo, potvrdili su iz njegovog kluba. Apolinário je reanimiran na putu do bolnice i prve informacije govorile su da se nalazi u stabilnom stanju, no danas je nažalost izgubio bitku za život.


Iz kluba su saopćili da će u ovim teškim trenucima pružiti svu potrebnu podršku njegovoj porodici.

“S dubokim žaljenjem obavještavamo javnost kako je naš igrač Alex Sandro dos Santos Apolinario preminuo u bolnici. Klub će pružiti svu potrebnu podršku njegovoj porodici, a nakon ove tragične informacije otkazane su sve aktivnosti kluba”, poručili su iz Alverca.


Podsjećamo, sudija u prvi mah nije vidio šta se desilo na terenu iza njegovih leđa, ali je nakon povika s tribina odmah prekinuo utakmicu te je zajedno s ostalim igračima i medicinskim osobljen došao pomoći ovog nogometašu.

Klix

Prethodni članakZašto beba prestaje da plače kada je nosite?
Sljedeći članakNekadašnji Zmaj oštrom porukom osramotio N/FSBiH: ‘Skrivate se iza nacionalnog ključa, a sa ličnom kartom ulazite i u svoju kuću…‘