Preminuo razbojnik kojeg je Hajrija Memić upucala kako bi odbranila supruga

Podijelite vijest

Amir Porčić je zajedno sa svojim pomagačem upao u kuću Memića, gdje su Sakiba onesvijestili a potom i vezali.

Hajrija Memić se suprostavila razbojnicima te je iz pištolja upucala Nejada Majetića koji je nakon više provedenih dana u induciranoj komi. Nejad je jučer preminuo u Kantonalnoj bolnici u Bihaću.

Iza preminulog Nejada ostala je supruga Adisa, sin Ajan i kćerka Neja. Dženaza namaz će se obaviti u četvrtak kod džamije Majetići.

Naime, u ovom se mjestu desilo teško razbojništvo kada su tri osobe pokušale opljačkati jedan bračni par Memić.

Tom prilikom su supružnici Sakib i Hajrija braneći sebe, a koristeći vatreno oružje, žena je teško ranila jednu osobu kako bi spasila muža koji je u tom trenutku bio u fizičkom sukobu sa jednim od provalnika, dok su ostale dvije osobe pobjegle.

Kako saznajemo, mušku osobu su pred kućom napali spomenuti razbojnici i tom prilikom ga udarili pištoljem u glavu da bi ga pritom odvukli u kuću tražeći od njega novac, žena se navodno u tom trenutku nalazila na spratu kuće i čula da se nešto čudno dešava u kući pa je uzela pištolj i krenula niz stepenice

Jedan od razbojnika ju je primjetio i krenuo i nju da onesposobi ne sluteći da je ona naoružana.

U tom trenutku žena je vidjela šta se dešava u kući, potegla za pištolj i pucala u razbojnika kojeg je teško ranila, dok su se ostali razbojnici razbježali.

Ranjenog razbojnika su u teškom stanju odveli policijski službenici pa je prebačen u Kantonalnu bolnicu Bihać.

Ostaje da vidimo kako će pravosudne ustanove tretirati cijeli ovaj slučaj, imajući na umu naše zakone i propise, no postoji mogućnost da se Hajrija osudi na pokušaj ubistva razbojnika. Za ovo krivično djelo Hajrija može završiti iza rešetaka i do nekoliko godina piše Crna-Hronika.