Preostale utakmice Premijer lige BiH uz prisustvo i gostujuće publike

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Komitet za takmičenje, Komitet za stadione i bezbjednost i Sektor za takmičenje i upravljanje događajima NS/FS BiH danas su održali sastanak na kojem je usvojen zaključak da se IO NS/FS BiH uputi preporuka da se utakmice preostalih pet kola BH Telecom Premijer lige BiH i utakmice finala KUP-a BiH u takmičarskoj sezoni 2014/2015 igraju uz puno prisustvo publike, uključujući i gostujuće navijače.

Oba komiteta će pratiti utakmice iz kola u kolo, te će svaki iz svog domena analizirati ih i donositi odgovarajuće odluke ili preporuke prema IO NS/FS BiH.

ČITAJ JOŠ:  Mr. Ramo Isak otvorio prvi međunarodni turnir iz taekwondoa u Zenici (FOTO)

– Svi klubovi će posebnim dopisom biti dodatno upozoreni na odgovornost za ponašanje svojih navijača i obavezu saradnje sa njima. Isto tako će se skrenuti pažnja na odgovorno ponašanje rukovodstva timova i uprava klubova kako u pripremi utakmica tako i na samim utakmicama uključujući prije svega teren i VIP lože.

Uprave klubova i njihovi predstavnici treba da se suzdrže od neodgovornih izjava i da njihovo ponašanje bude u skladu sa Kodeksom ponašanja NS/FS BiH.

Sve izrečeno ima za cilj da se zaštiti regularnost takmičenja BH Telecom Premijer lige BiH i da se poštuje sporski fair play.

ČITAJ JOŠ:  Prvostepena komisija: Čelik nije dobio premijerligašku licencu

Inače, susret između FK Sarajevo i FK Željezničar odigrat će se 16. maja 2015. godine iako su iz Željezničara tražili odgodu.

GODISNJICA
MARKETING