Prepirke Čelje i Efendića, izlazak iz koalicije doveo do svađe: Nije mene izvjesni Hodža slao u Goražde da “završavam” potpis

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Bivši član Predsjedništva Stranke za BiH iz Goražda Senad Čeljo, koji je napustio stranku, reagovao je na poruku predsjednika Stranke za BiH Semira Efendića da je dobro što više neće sarađivati.

“Istina je da ne dijelimo iste vrijednosti. Nije mene izvjesni Hodža slao u Goražde da “završavam” potpis delegata iz reda srpskog naroda za listu DF, a tebe jeste. Ako laže koza, ne laže tonski zapis”, napisao je Čeljo na Facebooku.

Efendić je nakon što se pojavila informacija da Stranku za BiH napuštaju Senad Čeljo, Damir Žuga i Salem Halilović kazao da može reći da je dobro što više neće sarađivati.

“To su ljudi s kojima ne dijelim nikakve zajedničke vrijednosti, posebno u pogledu države, javnog posla i odgovornosti prema zajednici”, rekao je Efendić.

Senad Čeljo je aktuelni ministar zdravstva u Vladi BPK, Damir Žuga je zastupnik u kantonalnoj skupštini, a stranku je napustio i stranački funkcioner Salem Halilović.

Jedna od stvari koje je trojac zamjerio Efendiću je i njegovo istupanje iz koalicije koja je trebala da čini većinu u Parlamentu Federacije BiH.