AUTOR:
Portal 072info

DATUM:

Darko Lazić tokom proteklih mjeseci smršao je 62 kilograma, a o njegovom novom izgledu ne prestaje da se priča. Pjevač je operisao želudac, nakon čega je morao da se podvrgne posebnom režimu ishrane. Darko se podvrgao operaciji smanjenja želuca, poslije čega je u potpunosti morao da promjeni ishranu, a sve to rezultiralo je njegovim potpuno novim izgledom.


Poseban režim ishrane koji sada poštuje Darko podrazumeva da unosi kalorije i proteine, što postiže unosom više malih obroka.Na njegovom meniju je visokokalorijske hrana kao što je npr puter, zatim visokoproteinske namirnice – meso, riba, jaja, sir, jogurt, mijleko u prahu, puter od kikirikijaOvaj način ishrane podrazumeva i da se namirnice nakon operacije uvode jedna po jedna, u maloj količini i zasebno.
Preporučuje se šest do osam manjih obroka dnevno, kao i to da se uvijek ima pri ruci neka “grickalica“, kao što su sir, krekeri, jogurt. Prema jelovniku koji Darko poštuje, treba birati namirnice sa manjom količinom vlakana – do 2 grama po obroku), kao što su prerađene žitarice, brašno, riža, tjesteninja.Ne treba piti napitke za vrijeme obroka, već sačekati 30-60 min, a namirnice koje treba izbegavati su žilava mesa, svijež hljeb, cijela zrna žitarica, voće i povrće sa korom, opnom i sjemenkama.

Express