PREPOZNAJETE LI TRKAČA IZ GOLF-A 5: Zabio se u automobil i pobjegao sa mjesta nesreće

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Saobraćajna nesreća dogodila se u jutarnjim satima, petak oko 8:03 sati u ulici Adema Buče u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. U sudaru putničkih automobila marke Golf 5 i Škoda Octavia pričinjena je veća materijalna šteta.

“Srećom niko nije povrijeđen. Policija MUP-a Kantona Sarajevo uradila je uviđaj. U automobilu se nalazilo maloljetno dijete, a kreten je udario u njegovu stranu. Ponijelo ga u krivini, i udario u moje auto (Škoda octavia).

Policijskim službenicima je odahnulo kad su čuli da je auto kasko osigurano, vjerovatno da ne traže ko je. Vozač je nakon udara pobjegao sa lica mjesta. Ako neko prepoznaje sivi golf 5, sa tablicom na instrument tabli, da nam se javi” – izjavio je ogorčeni vozač Aleksandar Stojanović za portal Crna-Hronika.

Na automobilu Škoda octavia pričinjena je veća materijalna šteta. Kako doznajemo vozač Golf-a 5 koji je pobjegao sa mjesta nesreće može biti kažnjen po više osnova. Od krivično gdje protiv sigurnosti javnog saobraćaja, krivičnog djela udaljavanje sa mjesta nesreće te krivično djelo ne pružanje adekvatne prve pomoći unesrećenim licima.

Da li će MUP KS pronaći bahatog vozača Golf-a ili će i ovo ostati još jedan od neriješenih slučajeva ostaje da vidimo…

Šta kaže Krivični zakon FBiH?

Krivičnom zakonu Federacije Bosne i Hercegovine u poglavlju o krivičnim djelima protiv sigurnosti javnog saobraćaja u Članu 332. Član 336 odnosi se na ”Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja”:

Ako je krivičnim djelom iz člana 332. (Ugrožavanje javnog prometa) st. 1. i 2.; člana 333. (Ugrožavanje javnog prometa zbog omamljenosti) stav 1.; člana 334. (Ugrožavanje javnog prometa opasnom radnjom) stav 1. i člana 335. (Nesavjestan nadzor nad javnim prometom) st. 1. i 2. ovog zakona prouzrokovana teška tjelesna ozljeda neke osobe ili imovinska šteta velikih razmjera, učinitelj će se kazniti kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Ako je kaznenim djelom iz člana 332. stav 3.; člana 333. stav 2.; člana 334. stav 2. i člana 335. stav 3. ovog zakona prouzrokovana teška tjelesna ozljeda neke osobe ili imovinska šteta velikih razmjera, učinitelj će se kazniti kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.