Portal 072info

Prepreka više nema, Kolašinac je novi zmaj!

pictures-2012_august-Sead_Kolasinac_655039235Prepreke više ne postoje – Sead Kolašinac ispunio je sve uvjete potrebne za nastup u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine, a naš nacionalni tim uskoro će dobiti veliko pojačanje u defanzivnoj liniji.

Kolašinac je jedan od najtalentovanijih defanzivaca Bundeslige. Rođen je u Karlsruheu 20. juna 1993. godine, a nakon lutanja po akademijama uglednih njemačkih klubova, skrasio se u Gelsenkirchenu gdje se profilisao u kapitena juniorskog tima i zalog za svijetlu budućnost ovog kluba.

Kolašinac je pasoš Bosne i Hercegovine dobio danas. Za debi u dresu reprezentacije morat će pričekati jer definitivno neće biti na Papetovom spisku za mečeve sa Lihtenštajnom i Litvanijom.

“Pisali su sve i svašta, ali za mene dileme nikada nije bilo. Uvijek sam želio igrati za domovinu, a domovina je Bosna i Hercegovina. Nisam mnogo razmišljao, poslušao sam srce i donio ispravnu odluku”, govori Sead Kolašinac na početku razgovora za portal Radiosarajevo.ba. Prvi kontakt predsjednika Fudbalskog saveza Elvedina Begića sa Kolašincem bio je jasan znak da kuća bh. fudbala ovog igrača želi u reprezentaciji što prije. Kolašinac tvrdi da mu su mu posebno godili pozivi kapitena Emira Spahića.

“Otkako je došao u Leverkusen, već smo se nekoliko puta družili. Uživam slušati sve te lijepe priče o druženju i snazi timskog duha koji je našu reprezentaciju doveo na korak od plasmana na Svjetsko prvenstvo. Nestrpljiv sam i jedva čekam da postanem dio cijele priče”, dodaje naš sagovornik koji je početak sezone propustio zbog povrede.

“Sada je već mnogo bolje, oporavljam se i uskoro se vraćam u tim. Želim igrati standardno i potvrditi selektoru reprezentacije da na mene zaista može računati”, poručuje Sead Kolašinac na kraju razgovora za portal Radiosarajevo.ba.

(Radiosarajevo.ba)

 

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box