Presretnuti razgovori prostitutki i klijenata u Sarajevu: Sat seksa 300 eura, cijela noć za dvojicu 1.300 eura

5 11

Preslušavanjem presretnutih razgovora u sudnici Kantonalnog suda u Sarajevu nastavljeno je suđenje Ramelu Jusufiju, Nejri Jusufović, Emiru Šušiću, Alenu Krtičiću i Fahrudinu Hajdarbašiću, optuženim za navođenje na prostituciju, organiziranu trgovinu ljudima i neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga.
Ne radi s dvojicom

Optužena Nejra Jusufović bavila se prostitucijom, dok se Ramel Jusufi tereti da je pravio profile djevojaka na internet-stranici cityoflove.com. Danas su preslušavani razgovori iz januara 2019. godine u kojima Nejra razgovara s klijentima, te djevojkama koje su pružale seksualne usluge.

– Zovem povodom oglasa, za večeras – javio se muški glas, te postavlja pitanje koje interesuje sve klijente:

– A kolika je cijena.

– 300 eura po satu – odgovara Nejra.

Copy

Klijent se složio, ali on ima i prijatelja.

– Ne radim s dvojicom, ali imam prijateljicu- kazala je Nejra.

Muškarac je zainteresiran, te pita koliko bi koštalo da provedu cijelu noć zajedno, prvo na večeru, a „onda šta se desi“.

– Može cijelu noć, 1.300 eura za nas dvije – odgovorila je Nejra.

Drugi klijent je omao sreće, njemu je Nejra kazala da je sat 150 eura, a pored toga on je pitao „može li se cijena spustit“. Uslijedio je novi upit da li mogu dvojica, na šta mu je Nejra kratko rekla „ne može“.

Treći klijent, raspitivao se o cijeni i ugovarao seksualne usluke za , kako je kazao „gospodina, pravog klijenta“ koji govori samo engleski.

Na pitanje može li 120 dolara, Nejra je dogovorila da može.
Prijateljica govori engleski

Muškarac je bojažljivo pitao može li on prisustvovati da bude gospodinu prevodilac, a Nejra mu je predložila „prijateljicu“ koja govori engleski.

– Visoka je metar i 70, 60 kilograma, ima 32 godine i perfektno govori engleski – kazala je Nejra, a uslijedilo je pitanje:

– Je li joj guza kao tvoja?

– Veća – odgovorila je Nejra.

Iz razgovora s djevojkama koje su se bavile prostitucijom i koje je Nejra obavještavala o vremenu i mjestu gdje će se naći s klijentom, moglo se čuti da pojedine majke više djece.

Također u razgovorima s pojedinim optuženima, moglo se čuti kako se dogovaraju o unajmljivanju stana u kojem bi se odvijala prostitucija.

IZVORAvaz
Prethodni članakTuga u BiH: Preminula djevojčica na putu do hitne pomoći
Sljedeći članakGrickalica puna hranjivih sastojaka