Press konferencija Kantonalnog odbora Saveza za bolju budućnost BiH Zeničko dobojskog kantona

Kantonalni odbor Saveza za bolju budućnost BiH Zeničko dobojskog kantona upriličio je press konferenciju na kojoj su govorili ministri SBB-a u Vladi ZDK. O projektu javnog privatnog partnerstva izgradnje Odjela interventne kardiologije Kantonalne bolnice Zenica govorio je ministar zdravstva Dragoljub Brenjo koji je između ostalog kazao da je Zeničko dobojski prvi kanton u F BiH koji je usvojio Zakon o javno privatnom partnerstvu u BiH.

Obzirom da Kantonalna bolnica Zenica do sada nije imala ovaj odjel te da su pacijenti upućivani u druge kantone, Vlada ZDK donijela je zaključak da se u okviru javno privatnog partnerstva izgradi Odjel interventne kardiologije, koji bi imao veliki značaj za sve pacijente sa područja ZDK.

Nikola Arsenić, ministar MUP-a ZDK kazao je da je bezbjednosna situacija na području ZDK veoma zadovoljavajuća, te policija bilježi pozitivne rezultate u svim poljima djelovanja. Stopa kriminaliteta i broj smrtno stradalih u saobraćaju značajno je smanjena, a najveći pomak zabilježen je u smanjenju broja saobraćajnih nezgoda. Tome je doprinio novi preventivni pristup policijskih službenika, broj patrola na putevima, ali i stacioniranih radara.

Minstar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Fahrudin Brkić je kazao da je ZDK u putnu infrastrukturu u 2018 godini predvidio 13 miliona KM, od toga 2,4 miliona će se uložiti za puteve na području grada Zenice, prvenstveno put Nemila – Bistričak te sliv Babine rijeke kao i rekonstrukcija puta Zenica – Ovnak. Dodao je da će se raditi rekonstrukcija i popravka puteva na području čitavog Kantona, ali i raditi i most u Tešnju vrijednosti 1,4 miliona KM.

KO SBB BiH ZDK

Copy
Prethodni članakNesreća u Zenici: BMW-om udario u stub ulične rasvjete, pa u drvo
Sljedeći članakEvo kakvo nas vrijeme očekuje danas