Press konferencija nakon slijetanja u Sarajevo

Press konferencija nakon slijetanja u Sarajevo

safet-susic

Nakon slijetanja na sarajevski aerodrom, održana je konferencija za novinare. Naši zmajevi zajedno sa selektorom i predsjednikom obratili su se javnosti.

Na početku konferencije predsjednik Elvedin Begić se zahvalio svima koji su bodrli tim i rekao sljedeće: “Mi smo prije dvije i po godine bili pred ponorom, bili smo suspendovani, a danas smo ispisali historiju. Još jednom zahvaljujem igračima koji su bili krajnje profesionalni i našim navijačima na nesebičnoj podršci.”

Nakon toga riječ je dobio junak, veliki vođa, Safet Sušić kojem su igrači prije obraćanja otpjevali poznatu pjesmu “O Safete, Sajo Sarajlijo”. Naš selektor je postao rekorder po broju mečeva na klupi bh. tima (38) kao i po tome što se direktno plasirao u Brazil. “Četiri godine smo stvarali tim. Igrači su bili profesionalni i korektni. Zahvaljujem se Ivici Osimu i komitetu kao i predsjedniku Begiću. Ovi momci su zaista junaci ove nacije”, rekao je Pape.

Također se javnosti obratio i kapiten reprezentacije, Emir Spahić, riječima: “Zahvaljujem navijačima koji su nas bodrili gdje god mi bili. Ja neću da puno pričam jer nema potrebe za to. Ovo ne bi uspio bez svojih prijatelja. Ovi momci iza mene zaslužuju mnogo više.”

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE