Portal 072info

PRESSIJA: Vijećnik SDA telefonirao tokom sjednice GV Zenica, pokazao nezainteresiranost za rad

EA8F0F35 304B 4498 A122 434EB973D21F
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Novi saziv Gradskog vijeća Zenica, predvođeni većinom koju čini “Zenička inicijativa – Kasumović Fuad”, SDP Zenica, Narod i pravda, Nezavisni blok i samostalni vijećnik Osman Šuvalić, pokazao je kako može funkcionirati zakonodovna vlast i opravdati povjerenje svojih građana.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Naime, na danas održanoj sjednici vijećnici su raspravljali o čak 16 tačaka dnevnog reda, koje su u konačnici i podržane, a sjednica je završena oko 13 sati. Podsjetimo, u prošlom sazivu, predvođenom većinom okupljenom oko SDA, do 13 sati, najmanje, znalo se raspravljati samo o dnevnom redu sjednice.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Posebno je interesantno kako su pojedini vijećnici, ipak, pokazali da su nezainteresirani za rad, s obzirom na to kako su za vrijeme sjednice telefonirali.

Živi prijenos sjednice, brojne tačke dnevnog reda, ali i pretpostavka za pomno slušanje toka sjednice kako bi se, u konačnici, vijećnik mogao opredijeliti hoće li podržati tu tačku dnevnog reda nisu bili prepreka za vijećnika Faruka Hodžića, koji je usred vijeća razgovarao na telefon.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
C6B2336F F856 4F00 B55F 4904D7CF8E3D
Hodžić telefonirao usred rada GV Zenica

Iako se činilo da će tek rijetki danas prisutni vijećnici zeničke SDA biti uključeni u sjednicu, to se, ipak, nije dogodilo. Međutim, to i ne čudi budući da je SDA navikla spavati, telefonirati, opstruirati, a sve to redovno naplaćivati. Pohvalno je da su se u vijeću, makar, pojavili vijećnici zeničke SDA koje su građani izabrali na proteklim izborima za razliku od pojedinih SDA marioneta (Selvedina Sarajlić Spahić, Suad Kaknjo, Mirsad Čizmo, op.a.) koji su iznevjerili birače i odustali od osvojenog mandata u vijeću.

Bilo kako bilo, za očekivati je da će na narednoj sjednici SDA biti u punom sazivu, ali i da će pokazati profesionalnost i zainteresiranost za rad, te da će svoje mobilne telefone koristiti na pauzama.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podsjetimo, ovo nije prvi put da SDA ljudi na važnim sastancima i sjednicama telefoniraju. Činili su to i kada su režirali potpunu finansijsku blokadu grada, kada nisu željeli izglasati budžet i privremeno finansiranje, ostavljajući tako najugroženije kategorije društva bez naknade. Dok su svi drugi pokazali interes da iznađu rješenje iz blokade u režiji SDA, oni su i tada telefonirali.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 94
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Emina Tufekčić, vijećnica i urednica “Zenice danas”, prepisuje od Tegeltije

072INFO PORTAL

Botovi SDA kao ozbiljan društveni problem: Meta na čelo svima koji su “protiv” Bakira, Sebije i Osmice

072INFO PORTAL

Zenička SDA ponižena na izborima: Džon, obraz!

072INFO PORTAL
REKLAMA
KRAJ REKLAME